Varden

Umulig å forby vannscoote­re

- KRAGERØ

Kragerø og flere andre kommuner vil vurdere lokalt forbud mot vannscoote­r. – Det kan de ikke, båt er båt, mener både vannscoote­rforkjempe­r Carl Jacob Johansen og Kystverket.

– De ønsker diktatur, det kan ikke vaere noe annet. Det er bestemt at en vannscoote­r er en båt. Skal rettsstate­n settes til side fordi man ikke liker at noen sitter oppå båten? sier Carl Jacob Johansen.

Arendalitt­en kjempet i ti år mot vannscoote­rforbudet og jublet da frislippet kom, samtidig som han ønsket prikkbelas­tning på sjøen. Nettopp for å gjøre vannscoote­rkjøring mer akseptert.

– Vanlige båter driver like mye grisekjøri­ng som enkelte på vannscoote­r. Nå kan du ikke skille mellom de to gruppene lenger, sier Johansen.

Varden skrev nylig at ordfører Jone Blikra i Kragerø ønsker lokalt forbud, og ville samarbeide med ordføreren i Risør om dette. Men det kan altså vise seg å bli vanskelig.

Full støtte

Kystverket, som forvalter regelverke­t, gir uforbehold­en støtte til Johansen og hans meningsfel­ler.

– Den beste muligheten kommunene har, er å lage lokale fartsfor skrifter som ivaretar det de ønsker, nemlig å begrense uvettig kjøring med fritidsbåt­er. Men de må vaere like for alle, sier Thor Messel, seniorrådg­iver i Kystverket Sørøst.

Han forstår ikke at det nye regelverke­t oppleves så vanskelig som det tydeligvis gjør, for båt er båt, om man sitter oppå eller inni.

Carl Jacob Johansen har selv kjørt vannscoote­r i over ti år og er et kjent navn i Agder, hva gjelder å kjempe vannscoote­rnes sak.

Frykter mer fart til sjøs

18. mai ble vannscoote­rforskrift­en opphevet med umiddelbar virkning. Den blåblå regjeringe­n slo dermed fast at skutere til sjøs fra nå av skal sidestille­s med andre småbåter.

I Risør ble det forrige uke behandlet en sak om forbud mot vannscoote­re, som endte med en vent og se til etter sommeren. Det samme skjedde nylig i Arendal, hvor ordfører Robert C. Nordli gikk inn for at man skal vente og høste erfaring fra sommeren før man ser på et eventuelt forbud. Han tror det er mulig å forby vannscoote­re lokalt.

Johansen klør seg i hodet og ber kritikerne komme på besøk og prøve en vannscoote­r selv.

– Hva er de redde for? Det er en båt, akkurat som andre båter. Har kritikerne oppdatert seg på fritidsbåt­ene de siste årene? Det er mange som går vel så fort og manøvrerer like godt som en vannscoote­r, sier Johansen.

 ??  ?? HANDLER OM BÅTVETT:
Carl Jacob Johansen tror ikke det vil bli mer uvettig kjøring nå som vannscoote­re sidestille­s med fritidsbåt­er.
HANDLER OM BÅTVETT: Carl Jacob Johansen tror ikke det vil bli mer uvettig kjøring nå som vannscoote­re sidestille­s med fritidsbåt­er.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway