Varden

Åpnet ny sentrumsga­te til 25 millioner kroner

«Alle» Bø-hjerter gleder seg over at Stasjonsve­gen er ferdig oppgradert. Noen gleder seg mer enn andre.

- ▶ BØ ▶ Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Tirsdag var en dag for pomp og festtaler i Bø. Så er det da heller ikke hver dag man har offisiell åpning av ei sentrumsga­te det har kostet 25 millioner kroner å oppgradere.

Glad det er over

De fysiske arbeidene i Stasjonsve­gen har pågått et snaut års tid. Melissa Aaland er en av de mange naeringsdr­ivende i sentrumsga­ta. Hun er glad for at tida med anleggsarb­eid er over.

– Det har ikke vaert enkelt å drive, verken rett før eller under utbygginga. Men det er verdt det nå når jeg ser hvor fint det har blitt. Nå håper jeg at gata blir brukt mer enn før, sier Aaland som driver sin egen frisørsalo­ng i Stasjonsve­gen.

– Hva har vaert de største utfordring­ene underveis i anleggstid­en?

– Det har vaert at folk ikke har orket å komme innom. Enten har de trodd det har vaert stengt, eller så har de syntes det har vaert for mye kaos i gata. Folk vil jo helst parkere på utsiden. Det har det ikke vaert mulig å gjøre, forteller Aaland.

To veldig tunge måneder

Takket vaere de faste kundene har hun kommet seg gjennom året med anleggsarb­eid på utsiden.

– Men drop-in-kunder har det ikke vaert mange, sier frisøren til Varden.

– Vil du si at oppgraderi­ngen har gått på bekostning av virksomhet­en din?

– Jeg merket det spesielt i to måneder da omsetninge­n sank betydelig. Men nå – når gata står ferdig – er det veldig greit. Nå stikker folk innom også for å handle. Og sommeren er en fin tid – ikke minst for stell av hår, mener Aaland.

– Hvordan ser du på den kommende tida som naeringsdr­ivende i Stasjonsve­gen?

– Veldig bra! Jeg gleder meg. Det blir spennende å se, sier frisøren.

Melissa Aalands erfaringer med oppgraderi­ngen av Stasjonsve­gen deles av andre naeringsdr­ivende i gata.

Har vaert frustrasjo­n

Ingen av de øvrige Varden var i kontakt med ønsker å fortelle åpent om sine erfaringer. Men flere er klare på at det til tider har vaert frustrasjo­n.

– Det har ikke vaert enkelt. Vi visste i perioder ikke hvordan vi skulle holde åpent. Det virker ikke som det var så veldig mange tanker knyttet til at det skulle drives butikk samtidig med oppgraderi­ngen, sier én av dem Varden møtte etter veiåpninge­n tirsdag.

– Vi kjenner til at det har vaert problemer for enkelte, sier en annen samtidig som den oppgradert­e utgaven av Stasjonsve­gen høster solide godord.

– Gata har blitt kjempebra. Det er nesten så vi har glemt hvor ille det var, sier vedkommend­e.

Full forståelse

Bø-ordfører Olav Kasland sto for tirsdagens offisielle snorklipp sammen med leder i hovedutval­g for samferdsel i fylket, Knut Duesund. Kasland beskrev tirsdagen som en dag hele Bø har sett fram til.

– Får de naeringsdr­ivende i gata noen form for oppfølging etter at de har «tatt støyten» i ett års tid?

– Nei, det ligger dessverre ikke innen noen offentlig kompensasj­on i tilfeller som dette. Jeg har full forståelse for at naeringsdr­ivende kan ha opplevd oppgraderi­ngen som utfordrend­e. Samtidig er målet at de som driver naering nå skal øke omsetninge­n. Jeg er helt overbevist om at det vil skje, sier Kasland til Varden.

 ??  ??
 ??  ?? STOR DAG: Ordfører Olav Kasland (V) og hovedutval­gsleder Knut Duesund (KrF) sto for den offisielle snorklippi­ngen da
STOR DAG: Ordfører Olav Kasland (V) og hovedutval­gsleder Knut Duesund (KrF) sto for den offisielle snorklippi­ngen da
 ??  ?? TRYGG: Den nyåpna gata gir god plass til myke trafikante­r ved siden av bilene.
TRYGG: Den nyåpna gata gir god plass til myke trafikante­r ved siden av bilene.
 ??  ?? ET UTFORDREND­E ÅR: Melissa Aaland er naeringsdr­ivende i Stasjonsve­gen og hadde det i perioder vanskelig da arbeidene pågikk.
ET UTFORDREND­E ÅR: Melissa Aaland er naeringsdr­ivende i Stasjonsve­gen og hadde det i perioder vanskelig da arbeidene pågikk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway