Varden

Odd gjorde jobben mot nord-irene

Sigurd Hauso Haugens 3-0scoring på overtid ga Odd et glitrende utgangspun­kt for avansement.

- SKIEN Tom Arne Borgersen tom.arne.borgersen@varden.no Nils-Tore Olsen nils-tore.olsen@varden.no

Med tremålssei­er er trolig Odd videre i Europaliga­en. Etter bare 34 sekunder satt det første målet og sørget for en hyggelig reise for Odd.

Unggutten tenker alltid mål, og brukte litt over tretten minutter pååbevised­et.

Først gode innlegg, deretter en god sjanse, før han hamret inn 3-0, og sendte med det trolig Odd videre i Europaliga­en.

Godt utgangspun­kt

– Vi er ikke videre, men det er et godt utgangspun­kt, sier målscorere­n etter kampen.

Om han starter eller ikke neste torsdag, er uinteressa­nt for ham.

– Ja, det er det, bare jeg scorer mål. Jeg er en målscorer, og har tenkt å vise det gang på gang, legger han til.

Det startet glimrende for Odd da Stefan Mladenovic satte fyr på Skagerak Arena med scoring allerede etter 34 sekunder spill, men fortsettel­sen var ikke like het. Inntil Martin Broberg og Sigurd Hauso Haugen gjorde utgangspun­ktet fra godkjent til bra.

Drømmeåpni­ngen sørget i det minste for trygghet for skienslage­t, og Mladenovic, som ikke har startet en kamp siden cupkampen mot Fløy 31. mai, pirket inn ledelsen.

Olivier Occean vant duellen og da hadde Mladenovic allerede startet løpet i rommet bak. Nordirene sov, og Odd-kanten vendte og satte fyr på Skagerak Arena.

Odd viste nordirene hva som var i vente, men det ble med løskrutt. Først fra Olivier Occean med et fiffig brassespar­k, deretter Broberg med god posisjon og påfølgende blokkering. Samme skjebne led Pape Pate Dioufs mulighet. Stefan Mladenovic, derimot, kunne fått sin andre. Posisjonen var strålende, avslutning­en var fra en som var for «heit» i hodet. Skuddet strøk stolpen, på utsiden av mål.

To ukentlige økter

Ballymena, som for øvrig har to treningsøk­ter per uke, holdt godt følge med skienslage­t gjennom første omgang.

Dag-Eilev Fagermo hadde sikkert temaet tempo oppe i plenum i pausen. For det skjedde noe med Odd fra start.

Olivier Occean forsøkte seg uten hell, helt til han ble rent over ende og skaffet Odd straffespa­rk. Jone Samuelsen tok kapteinans­var, men skuddet endte i tverrligge­ren og ned på streken. Returen sørget en europacupd­ebutant for å sette inn. Martin Broberg hang lenge og trygget Odd-ledelsen.

Returoppgj­øret spilles i Belfast neste torsdag.

PS! Vaduz fra Liechtenst­ein vant 2–1 borte mot Bala Town fra Wales og blir trolig neste motstander – hvis Odd går videre.

??  ??
 ??  ?? GLEDER: Forskjelle­n på 2-0 og 3-0 er stor i europacupe­n. Både Stefan Mladenovic (t.v.) og Sigur d Hauso Haugen bidr o begge to i målpr otokollen.
 ??  ?? UNDER MINUTTET: Stefan Mladenovic ga Odd ledelsen etter 34 sekunder mot Ballymena.