Varden

Dun dren de konkurs

Kafeen Willy’s Juke House i Bok- og blueshuset på Notodden har gått dundrende konkurs.

- NOTODDEN ▶ Kjell Aulie kjell.aulie@varden.no

▶ Ifølge bobestyrer Arne Gavle er det en leverandør­gjeld på tett oppunder 2 millioner kroner. I tillegg er det lønnskrav og ubetalte feriepenge­r rettet mot boet.

Tøff konkurrans­e

Morten Pladsen har drevet kafeen siden oppstarten tidlig i 2014. Han sier at det har vaert noen utrolig tøffe år og at driften ikke har gått som forventet.

– Det har ikke blitt faerre restaurant­er og kafeer på Notodden den siste tiden. Hyggelig det, men konkurrans­en har blitt beinhard. Jeg håper de får til drift igjen, men det blir ikke med meg, sier Pladsen.

Møte med huseier

Advokat Arne Gavle var i møte med daglig leder for Bok- og blueshuset, Hilde Hem, torsdag. Gavle sier at mye av inventaret tilhører huseier, Notodden kommune. Advokaten sier det har gått skikkelig «baklengs» for driversels­kapet. Regnskapet for 2014 viser et minus på nesten en million og for 2015 et minus på naer 700.000 kroner.

– Regnskapet for 2016 har jeg ingen oversikt over. Regnskapet for 2015 ble for øvrig ikke levert før 6. mai i år, sier Gavle.

Både aksjekapit­al og egenkapita­l var tapt allerede i 2015. Merknadene i Brønnøysun­d forteller også om at selskapets årsoppgjør ikke avgitt innen lovens frist og at skattetrek­ksmidler ikke er behandlet i samsvar med bestemmels­ene i skattebeta­lingsloven. Det var Morten Pladsen som selv begjaerte oppbud.

Kafeen er nå stengt. Pladsen ønsker ikke å utdype ytterliger­e, men legger til at høy husleie har bidratt til at det har vaert tøft å holde hodet over vann.

– Det er trist å miste kafeen, sier Hilde Hem til Varden.

Hun håper det går lang tid før et nytt kafétilbud er på plass.

– Det er målet, uten at jeg har en løsning i dag, sier hun.

 ?? FOTO: KJELL AULIE ?? STENGT: Kafeen i Bok- og blueshuset.
FOTO: KJELL AULIE STENGT: Kafeen i Bok- og blueshuset.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway