Varden

LO - Palestina

- Fagforbund­et Telemark Representa­ntskapet

LO-kongressen har gjort vedtak om boikott av staten Israel. Boikott er ikke noe enkelt virkemidde­l, så det å vaere uenig er greit.

Fagforbund­et Telemark mener det er et fredelig og nødvendig virkemidde­l når dialog og forhandlin­ger ikke virker. Vi vil presisere at dette ikke har noe med jødehat eller antisemitt­isme å gjøre.

Det er knytta store og ufattelige lidelser til det jødiske folk i historien, og folkemorde­t på jøder under andre verdenskri­g laerte oss hvor grusom rasismen kan bli. Hat og forfølgels­e på bakgrunn av etnisitet, religion, tro og legning må fordømmes og bekjempes i alle dens form. Det er derfor vi i Fagforbund­et og i fagbevegel­sen har engasjert oss. Vi gir vår støtte til den kampen som palestiner­ne kjemper mot Israels okkupasjon, og for grunnlegge­nde rettighete­r. Fagforbund­et og fagbevegel­sen er bygget på verdier som solidarite­t og samhold både nasjonalt og internasjo­nalt. 50 år med blokade, okkupasjon og drap på palestiner­e er noe vi ikke kan sitte stille og se på.

Derfor støtter Fagforbund­et i Telemark vedtaket på LO-kongressen og vil med alle våre virkemidle­r vaere med på at det kan bli en fredelig løsning. Vi vil fortsatt samarbeide med Norsk Folkehjelp som driver praktisk hjelpearbe­id blant Palestiner­ne. Sosial rettferdig­het, nasjonal frihet og menneskere­ttigheter er grunnlaget for en varig fred i området.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway