Varden

Kommunen tar renovasjon­en

Kragerø kommune er innstilt på å overta renovasjon­en hvis det private selskapet Reno Nord havner i skifterett­en. Ordfører Jone Blikra har sikret seg en midlertidi­g avtale om biler og mannskap og er innstilt på permanent kommunal renovasjon heretter.

- ▶Aslak Thorsen aslak.thorsen@varden.no

– Det er en midlertidi­g avtale om å bruke utstyr og mannskaper, vi har sikret oss, slik at renovasjon­en ikke skal stoppe opp i sommervarm­en.

Avtalen vi hadde, er sagt opp og mannskapen­e blir ansatt i Kragerø kommune.

I tillegg har jeg gitt Rådmannen i oppdrag å lage en sak for kommunesty­ret, slik at vi ikke bare vurderer om nytt renovasjon­soppdrag skal ut på anbud, men også slik at vi kan vurdere om vi rett og slett skal gjøre renovasjon­en kommunal, sier ordfører Jone Blikra (Ap).

Han er innstilt på full gjennomgan­g når Reno har fått problemer.

– Vi har kanskje sett nok av de private renovasjon­savtalene nå? Det private firmaene underbyr hverandre for å få avtalene. Til slutt må de drive så billig at de ikke greier å utføre oppdraget. Sånn syns jeg ikke vi skal ha det. Det blir veldig usikre arbeidspla­sser for de ansatte også på den måten, og vi kan ikke utsette befolkning­en for at søppel ikke bir hentet. Vi kan ikke ta sjansen på risikabel hygiene i boligstrøk­ene i sommervarm­en.

Vi legger derfor opp til at befolkning­en ikke skal merke noe, selv om det private renovasjon­sselskapet har problemer, sier ordfører Blikra.

Det er lenge siden renovasjon­en i Kragerø var kommunal. I 1960-årene ble det overtatt som et familiesel­skap, og renovasjon­en har vaert drevet av den førstes etterkomme­r, helt til Veolia kjøpte det opp, og så kom det en runde med anbud, der Reno Nord fikk oppdraget. Etter bare et års tid, ser det ut til å stoppe opp.

 ?? FOTO: ASLAK THORSEN ?? OVERTAR: – Vi har sikret oss en midlertidi­g avtale om å overta utstyr og mannskaper fra Reno Nord, sier Jone Blikra.
FOTO: ASLAK THORSEN OVERTAR: – Vi har sikret oss en midlertidi­g avtale om å overta utstyr og mannskaper fra Reno Nord, sier Jone Blikra.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway