Varden

Ønsker flere jenter

Blant de blankpoler­te bilene står ofte blankpoler­te menn. Nå vil eieren av Autostrada ha flere kvinner inn i bedriften.

- Tone Lensebakke­n tone.lensebakke­n.varden.no

SKIEN

I dag har Autostrada 87 ansatte. 8 av dem er kvinner.

– Vi ønsker oss flere og håper at det er noen jenter som brenner for kundeopple­velse og som synes det er moro med bil. Det går mye på holdninger og positiv energi. Det er jo jenter som i dag utdanner seg som mekanikere og lakkerere, og vi ønsker at de søker hos oss, sier eier av Autostrada, Gisle Valen.

– I tillegg har jeg en drøm om å ha et par kvinnelige bilselgere her som er helt rå på salg. Det er på høy tid, legger Valen energisk til.

Han har et mål om å komme opp i 40 prosent på sikt.

– En fornøyelse

Cesilie Kullerud er markedssje­f for Autostrada. Hun beskriver arbeidsmil­jøet blant gutta som spennende og hektisk.

– Det er en fornøyelse å jobbe med menn. Det er enkelt. En diskusjon er en diskusjon, fer- dig snakka. Her skjer det noe hele tiden, det pleier jo jenter ofte å like, slår hun fast.

– Dynamikken i selskapet er viktig og det er klart at det gjør noe med miljøet at det er jenter på plass i en bedrift. I vår avdeling på Nenset har vi Cesilie Olsen som styrer verksted, delelager og klargjørin­g. Hun er rett kvinne på rett sted, sier Valen.

– Dette er noe helt annet enn jeg har gjort tidligere. Jeg har drevet kafé i ti år, sier Olsen, som nå er ettermarke­dsleder ved Autostrada.

– Det er kundeservi­ce jeg brenner for og jeg føler at jeg har kommet til riktig avdeling, sier Olsen.

Bein i nesa

De fleste av dagens kvinner i Autostrada konsernet jobber med økonomi, regnskap, og kundemotta­k.

–Jegharvaer­theritiåro­gtrives veldig godt. Mange hyggelige kollegaer, morsom ledelse og mye action, smiler Lill Bolstad Normann på økonomiavd­elingen.

– Her blir det aldri kjedelig. Og vi er faktisk mange flere jenternåen­nviharvaer­ttidligere.

_ Jeg var alene i starten, men så kom du og Arnhild, legger Hilde Marie Stenstad, salgssekre­taer, til.

– Man må ha bein i nesa for å holde styr på alle mannfolka her, legger hun til. Konsernsje­f og daglig leder ved avdelingen på Nenset, Bjørn Tore Elstad, er enig med Valen i at det trengs flere jenter i bilbransje­n.

– Vi har flinke gutter vi, det er ikke det. Men, jenter har en annen dimensjon på ting og de greier å ha to tanker i hodet på en gang. Det klarer ikke vi gutta, slår han fast.

– Det hadde vaert fint for alle om vi fikk en høyere andel jenter i systemet. Det gjør også noe med hele miljøet, legger han til.

– Vi vil gjerne framstå som et moderne selskap, gjerne med myke verdier. Mangfold skaper kundeopple­velser. Jeg er helt sikker på at det hadde vaert helt herlig om halvparten av mekanikern­e var kvinner, men det er nok å sikte litt langt, avslutter Valen.

 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? GODT MILJØ: Eier av Autostrada, Gisle Valen, ber jenter søke seg inn i bilbransje­n. I dag er det åtte kvinnelig ansatte i selskapet. Lill Bolstad Normann, Cesilie Kullerud, Anne Mari Wian, Cesilie Olsen, Line Marhaug, Hilde Marie Stenstad, Lene Prebe...
FOTO: FREDRIK PEDERSEN GODT MILJØ: Eier av Autostrada, Gisle Valen, ber jenter søke seg inn i bilbransje­n. I dag er det åtte kvinnelig ansatte i selskapet. Lill Bolstad Normann, Cesilie Kullerud, Anne Mari Wian, Cesilie Olsen, Line Marhaug, Hilde Marie Stenstad, Lene Prebe...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway