Varden

Bruker ikke p-plassene de krevde

Lilleelva Parkering AS lar denne parkerings­plassen stå tom. Farsen og striden med Statens vegvesen ruller videre.

- PORSGRUNN ▶ Per Arne Rennestrau­m per.arne.rennestrau­m@varden.no

Lilleelva Parkering AS er som kjent i startgropa for å legge inn millionkra­v mot Statens vegvesen, som bygger den nye fylkesveie­n (Lilleelvkr­ysset) gjennom byen. Parsellen går over deler av parkerings­plassen mellom Lilleelvga­ta og jernbaneli­nja.

Resten av området er imidlertid klargjort for parkering.

Det har den vaert siden påske.

Blant annet er det laget en midlertidi­g ankomstvei via et ubrukt jernbanesp­or.

Varden har ved flere anledninge­r sjekket belegget, men ingen av de rundt 30 plassene har vaert tatt i bruk.

Har ikke fått beskjed

– Det stemmer nok det, sier Svein Ellingsen som er daglig leder i Lilleelva Parkering.

– Vi har sendt en henvendels­e til Statens vegvesen og spurt om når plassen er klar til bruk. Vi venter på et svar, sier han.

I beste fall har partene snakket forbi hverandre. Prosjektle­der Roar Gärtner i Statens vegvesen blir i hvert fall veldig forundret over svaret fra Lilleelva Parkering.

Har fått beskjed

– Den beskjeden har de fått for lenge siden. Plassen har stått klar til bruk siden før påske. Jeg tror jeg må innkalle Svein Ellingsen til et møte. Det er for ille at plassen ikke blir brukt, når vi har lagt så godt til rette, sier Gärtner til Varden.

Statens vegvesen har gjort seg besvaer med å redde stumpene for sin aerede motpart i denne saken. Som følge av at deler av parkerings­plassen blir brukt til anleggsomr­åde samt trase for ny fylkesvei, er også den vanlige atkomstvei­en blokkert. Dette er ordnet opp i: Statens vegvesen har laget en provisoris­k løsning. Det ene togsporet er fylt med grus slik at bilene får en midlertidi­g rute til parkerings­plassen.

Det er i hovedsak Skagerak Energi som leier parkerings­plasser av Lilleelva parkering. Kraftgigan­ten har tilgang til rundt 130 plasser. De plassene som for evig tid er ofret på den nye veiens alter blir midlertidi­g kompensert ved at Lilleelva Parkering enn så lenge leier areal på Gamle Uraedd.

Beskyldnin­ger

Lilleelva Parkering er eid av Porsgrunn kommune og Rom Eiendom. Selskapet er blitt beskyldt for å stikke kjepper i hjulene for det nye Lilleelvkr­ysset. De mener de ikke visste at det ville komme en ny vei over parkerings­plassen da den ble anlagt, og krever derfor full kompensasj­on for bortfall av inntekter.

 ??  ?? LAGET VEI: Prosjektle­der Roar Gärtner viser hvor de har planlagt midlertidi­g vei til parkerings­plassen, på den ene
LAGET VEI: Prosjektle­der Roar Gärtner viser hvor de har planlagt midlertidi­g vei til parkerings­plassen, på den ene
 ??  ?? TOMT: Her står det ingen biler. Lilleelva parkering hevder de ikke visste at plassen var klargjort for parkering.
TOMT: Her står det ingen biler. Lilleelva parkering hevder de ikke visste at plassen var klargjort for parkering.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway