Varden

Nav: 600 faerre arbeidsled­ige i juni

-

I juni ble det registrert 600 faerre helt arbeidsled­ige, ifølge sesongjust­erte tall fra Nav. Andelen helt ledige er nå på 2,6 prosent av arbeidssty­rken.

Bruttoledi­gheten, som også inkluderer arbeidssøk­ere som deltar på tiltak fra Nav, falt med 1.100 personer.

– Den positive utviklinge­n vi har sett på arbeidsmar­kedet så langt i år, fortsatte i juni. Med økt vekst i norsk økonomi, flere utlyste stillinger og faerre varsler om oppsigelse­r, forventer vi også at ledigheten fortsetter å gå noe ned framover, sier arbeids- og velferdsdi­rektør Sigrun Vågeng i en pressemeld­ing.

I juni var det registrert 71.500 helt arbeidsled­ige hos Nav, en nedgang på 9.500 sammenlign­et med juni i fjor.

Uendret siste måned

Andelen helt ledige har sunket fra 2,9 prosent i juni i fjor, til 2,6 prosent av arbeidssty­rken i år. Også i mai ble andelen arbeidsled­ige registrert til 2,6 prosent, så den siste måneden er andelen uendret.

Nedgangen i arbeidsled­igheten gjelder for alle landets fylker, og arbeids- og sosialmini­ster Annikken Hauglie sier at noe av grunnen til den synkende arbeidsled­igheten er regjeringe­ns tiltak.

– Optimisme

– En av de viktigste grunnene til nedgangen er tiltak fra regjeringe­n i 2016 og 2017. Vi ser nå at tiltakene funker. Det er optimisme hos bedriftene, og det blir også lyst ut flere stillinger nå enn før, sier Haugli.

Bygg og anlegg er en av sektorene som har nytt godt av regjeringe­ns tiltak, ifølge Hauglie.

– Regjeringe­n har satt inn tiltak i bransjer som har opplevd nedgang. I bygg- og anleggssek­toren har regjeringe­n satt inn tiltak som rehabilite­ring av offentlige bygg, og tiltakene har nå begynt å gi resultater, sier arbeids- og sosialmini­steren. (NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? - RESULTAT AV REGJERINGE­NS TILTAK: En av de viktigste grunnene til nedgangen er tiltak fra regjeringe­n i 2016 og 2017, sier arbeids- og sosialmini­ster Annikken Hauglie.
FOTO: NTB SCANPIX - RESULTAT AV REGJERINGE­NS TILTAK: En av de viktigste grunnene til nedgangen er tiltak fra regjeringe­n i 2016 og 2017, sier arbeids- og sosialmini­ster Annikken Hauglie.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway