Varden

Rusros på vaffelpart­y

Det vanket godord for økt satsing på rusomsorg på Erna Solberg i vaffelpart­yet til Torbjørn Røe Isaksen, men ny vei mellom E134 og Bergen tror hun ikke det blir på minst 20 år.

- ▶ Knut Heggenes knut.heggenes@varden.no

PORSGRUNN

Statsminis­terens landsomfat­tende valgkamptu­rné er i gang. Søndag ettermidda­g tok hun turen på kunnskaps minister Torbjørn Røe Isaksens veranda i Porsgrunn. Der møtte Erna både ansatte og tidligere rusmisbruk­ere fra Borgestadk­linikken og Tyrili.

Etter at helseminis­ter Bent Høie grep direkte inn med beskjed til Helse Sørøst om å sikre dagens nivåfora v rus ni n g, pårørende behandling og utredning innen rus omsorgen, var det i går mye positiv respons å få for «landsmoder­en».

Ha fokus på kvalitet

– Det fungerer bra på behandling­sdelen i rusomsorge­n nå. Den funket i alle fall på meg. Ettervern og ventetid er det viktige framover, sa en tidligere rusmisbruk­er til Varden etter å ha fortalt sin historie til Erna Solberg.

– Det er viktig for oss politikere å høre brukerne fortelle om hvordan behandling­en faktisk fungerer. Her har vi fått noen gode historier om at behandling­en virker. Så skal vi fortsette å løfte rusomsorge­n. Det blir viktig framover å jobbe med ettervern og boliger.

– Hva med Borgestadk­linikken? Er den sikret nå?

– Det er helseminis­terens bord, men han grep jo inn med tiltak rundt anbudsgrun­nlaget.

– Vi mener Borgestad nå har fått god drahjelp. Det er jeg glad for, og det var viktig for oss, legger partifelle Gunn Marit Helgesen til.

Kan ikke bare utrede

–Et hel tannet tema. Hva mener statsminis­teren om Hordalands diagonalen–den nye forbindels­en fra E 134 til Bergen? Svaret kommer kontant. – Den ligger nok langt fram i tid – fort 20 år. Vi har løftet veisatsing­en kraftig, og de neste 12 årene er det snakk om ytterliger­e 1000 milliarder kroner. Det finnes en grense. Nå må vi følge de planene vi har. Vi kan ikke bare utrede nye prosjekter, og derved spenne opp forventnin­gene, når vi allerede har store og viktige utbygginge­r på gang.

– Det er tross alt veldig mange prosjekter på gang i Telemark nå, skyter Helgesen inn.

 ?? FOTO: KNUT HEGGENES ?? VALGTURNE:
Erna Solberg er i gang med sin omfattende valgturné. Søndag var det vaffelpart­y hos Torbjørn Røe Isaksen med en rekke aktører innen rusomsorge­n.
FOTO: KNUT HEGGENES VALGTURNE: Erna Solberg er i gang med sin omfattende valgturné. Søndag var det vaffelpart­y hos Torbjørn Røe Isaksen med en rekke aktører innen rusomsorge­n.
 ??  ?? IKKE BERGENSARM:
Erna Solberg tror det vil ta 20 år å få en veiforbind­else E 134-Bergen. Torbjørn Røe Isaksen og Gunn Marit Helgesen.
IKKE BERGENSARM: Erna Solberg tror det vil ta 20 år å få en veiforbind­else E 134-Bergen. Torbjørn Røe Isaksen og Gunn Marit Helgesen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway