Varden

– Skulle kose seg med dama og reker

- Nils-Tore Olsen og Morten Skifjeld

– Sigurd Hauso Haugen skal få laere av denne kampen, så vil han sannsynlig­vis ha senkede skuldre neste gang, sier Dag-Eilev Fagermo. – Jeg spilte en helt grei kamp Det sa Sigurd Hauso Haugen etter at han fikk starte kampen mot Sarpsborg0­8 i går.

Odd leverte sin fjerde målløse kamp på fem forsøk i serien. Og denne gangen handlet det ikke om manglende sjanser, men om manglende effektivit­et.

– Det var de tapte sjansers kamp. Vi kjørte kampen omtrent hele tiden, men klarte ikke å score mål. Frustreren­de, sukker treneren.

Etter en god førsteomga­ng, der Odd hadde brukbare muligheter, åpnet kampen seg opp de siste 15 minuttene. Skienslage­t fikk tre kjempesjan­ser på rappen like før slutt, men verken Riku Riski (x 2) eller Fredrik Nordkvelle maktet å score.

– Vi var gode hjemme mot både Brann og Molde, så at vi står med kun to poeng på disse tre hjemmekamp­ene er selvsagt for dårlig. Vi kan godt si at vi hadde fortjent mer, men samtidig er fotball så enkelt at det handler om å score mål for å vinne.

Ikke friskmeldt

Treneren vil absolutt ikke trekke fram ordet «friskmeldt».

– Vi har utfordring­er i spillet, men det er gleder i det – som at vi er mer framoverre­ttet. Jeg synes vi leverte solid i den første omgangen og at vi var meget gode de siste 20 minuttene. Da kjørte vi over Sarpsborg. De ble parkert.

– Nå skal vi jobbe med det som er bra og ikke henge oss opp i det som er raeva. Da vil det løsne, legger han raskt til.

Occean-dimensjone­n

I går lot han Hauso Haugen få sin debut fra start av. Treneren likte mye av det han så, men er klar på at unggutten har mye å laere.

– Sigurd fikk sin debut fra start. Det er jo bra. Fredag ba jeg han om å kose seg med dama og spise reker i helgen. Det gjorde han ikke. I dag var han sliten etter allerede sju-åtte minutter fordi han har brukt energi på å tenke på kampen i løpet av helgen. Slik er det med unge gutter. Han viste uansett såpass mye positivt at det lover bra. Sigurd Hauso Haugen skal få laere av denne kampen, så vil han sannsynlig­vis ha senkede skuldre neste gang, sier DagEilev Fagermo.

– Olivier Occéan var en stor dimensjon da han kom inn. Det varhan som headetr slik at Riski kom alene med keeper.

Treneren synes også at Rafik Zekhnini gradvis blir bedre.

- Rafik er slik han har vaert, det veksler mellom veldig bra og det motsatte. Han kan gjøre det store og gå av flere spillere. Så kan det bli stusselig, med balltap og pirkete løsninger. Men den prestasjon­en han leverer når han gjør det bra, er det ingen andre som har. Det går fremover og jeg har fortsatt veldig tro på Rafik. Jeg vil gi han tid til å komme tilbake på sitt nivå. Han har vist målteft på 2. divisjonsl­aget, og viste seg også fram mot Ballymena torsdag. Mot Sarpsborg kom han imidlertid ikke på scoringsli­sta.

– På forhånd hadde jeg gledet meg veldig. Det er veldig kjekt å spille foran så mange tilskuere, innleder spissen.

– Men jeg må innrømme at det var vanskelig, ja mye tyngre enn jeg hadde trodd. Underveis merket jeg at jeg sprang litt mer enn nødvendig, men det går litt på rutine. Det var tross alt første gang fra start.

Hauso Haugen ble byttet ut med Olivier Occéan et stykke ut i andre omgang.

– I ettertid skjønner jeg at jeg i enkelte situasjone­r burde kunne løst de litt smartere. Jeg føler at jeg har mye å gi, men jeg føler at jeg ikke fikk det helt til mot Sarpsborg i går. Ut ifra det er jeg litt skuffet over meg selv.

 ??  ?? DEBUTERTE: Sigurd Haugen fikk sin debut fra start i eliteserie­n, men klarte ikke å
DEBUTERTE: Sigurd Haugen fikk sin debut fra start i eliteserie­n, men klarte ikke å
 ??  ?? HØYE SKULDRE: Dag-Eilev Fagermo var fornøyd med Sigurd Hauso Haugen, men mente han hadde høye skuldre.
HØYE SKULDRE: Dag-Eilev Fagermo var fornøyd med Sigurd Hauso Haugen, men mente han hadde høye skuldre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway