Varden

OL-mesteren synes det var beintøft

80 kilometer på rulleski fra Kragerø til Drangedal er ingen spøk. Det fikk Justyna Kowalczyk føle i Olaf Skoglunds Minneløp.

- Morten Skifjeld

Den dobbelte OL- og verdensmes­teren kom ikke til dekket bord, og fikk knallhard kamp av Kari Vikhagen Gjeitnes i den knallharde løypa. Men den polske verdensstj­ernen holdt utfordrere­n stangen helt til mål.

Tøft

34-åringen var dyktig sliten etter løpet.

– Oi, dette var tøft, og de siste 20 kilometern­e bare oppover var vanvittig harde. En skikkelig styrkeprøv­e, sier verdens og OL-mesterinne­n.

Selv om hun var sliten skrøt hun av arrangemen­tet.

– Når det er sagt må jeg innrømme at jeg liker konkurrans­en. Og det er veldig fin sommertren­ing. Lørdag var det ingen vind, fin sol, og ikke minst en fantastisk fin stemning og atmosfaere rundt løypa.

Hun vil derimot ikke love at hun deltar også neste år.

– Nei akkurat nå rett etter løpet er jeg så sliten at jeg ikke orkertanke­npåågånest­eår.Men du vet når jeg får kommet meg litt så endrer jeg nok fort mening, smiler verdensstj­ernen.

Hva som er vinterens store mål for den polske stjernen legger hun ikke skjul på.

– Det er jo OL som er målet mitt. Uansett blir det tøft, for det er mange gode skiløpere i verden, og veldig mange gode fra Norge. Nå skal jeg inn i en knallhard treningspe­riode, og selv om det er sommer og fint vaere blir det ikke tid til noen ferie, avslutter Kowalczyk.

Kjempeinns­ats

en telemarkin­g imponerte også.

Runar Skaug Mathisen fra Vinje og Team Telemark tok en sterk niende plass.

– Dette var langt og varmt, klaget Skaug Mathisen etter målgang på Gautefall. Likevel var han fornøyd. – Jo da, jeg er kjempeforn­øyd. I år fikk jeg ikke lyst på burger før jeg kom inn på stadion. I fjor fikk jeg lyst på burger allerede nede i Drangedal, smiler Vinjeherin­gen. I herreklass­en var det mange gode løpere med, og det ble en tøff batalje hele veien.

Til slutt var det noe overrasken­de Morten Eide Pedersen som stakk av med seieren. Men

Morsomt

24-åringen synes innsatsen mot

de tøffe konkurrent­ene var bra.

– Ingen tvil om at dette var bra trening. Det er jo lenge igjen til vinteren. At jeg var med så langt framme var morsomt, det viser at jeg duger en bit. En skal huske på at det var veldig mange gode løpere i herreklass­en, så jeg er som sagt kjempeforn­øyd.

Takker teamet

Runar Skaug Mathisen går for Vinje og Team Telemark. Og han skryter veldig av sistnevnte­s satsing.

– Team Telemark fungerer veldig bra. Et kjempebra team som det er artig å vaere med i. Den flotte utviklinge­n jeg har hatt kan jeg helt klart takke Team Telemark for. Uten dem hadde jeg ikke hatt de fine framgangen­e jeg har vist det siste året.

– Helt klart gir det meg mer inspirasjo­n og motivasjon for å satse videre, men det er tøft i toppen i Ski-Norge. Det eneste som gjelder er å jobbe knallhardt videre og stå på. Nå skal jeg hjem til Vinje å trene litt der. Neste store mål er Blinkfesti­valen i Sandnes, avslutter 24-åringen.

Raskest

Det var også mange som gikk 30 kilometere­n fra Drangedal og opp til Gautefall.

Første mann til mål var bamblingen Thomas Ødegaarden.

– Dette var gøy. Vi gikk noen ifølge helt fram til Lia. Der slo jeg til, og da var det ingen av dem som klarte å følge. Med god stemning rundt løypa og fint vaer er det moro å gå på rulleski, sa 19-åringen.

 ??  ?? Se flere bilder varden.no Hun måtte virkelig kjempe for seieren i Olaf Skoglunds Minneløp den dobbelte OL- og verdensmes­teren
Se flere bilder varden.no Hun måtte virkelig kjempe for seieren i Olaf Skoglunds Minneløp den dobbelte OL- og verdensmes­teren
 ??  ?? Thomas Ødegaarden fra Bamble var raskest på de 30 kilometern­e fra Drangedal til Gautefall.
Thomas Ødegaarden fra Bamble var raskest på de 30 kilometern­e fra Drangedal til Gautefall.
 ??  ?? Runar Skaug Mathisen fra Vinje/Team Telemark tok en sterk niendeplas­s i herreklass­en.
Runar Skaug Mathisen fra Vinje/Team Telemark tok en sterk niendeplas­s i herreklass­en.
 ??  ?? Morten Eide Pedersen vant noe overrasken­de herreklass­en i Olaf Skoglunds Minneløp.
Morten Eide Pedersen vant noe overrasken­de herreklass­en i Olaf Skoglunds Minneløp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway