Varden

Fogertys hitparade for minneboka

Det ble en kveld for minneboka. John Fogerty leverte en hitparade av de sjeldne på Wrightegaa­rden.

- LANGESUND

▶ La gå at stemmen brast ved noen anledninge­r, og at han et par ganger ikke var helt venn med mikken. Den 72 år gamle Creedence-legenden leverte langt over lovlige forventnin­ger. Han koste seg på scenen. Det gjorde åpenbart også publikum. Og Wrightegaa­rdens tøffe satsing gikk vel i mål med naer fullsatt – 2.000 besøkende.

Var en høy risikofakt­or

– Dette var bare helt rått. John Fogerty selv var superhappy da vi såvidt hilste og snakkes før han dro hastig videre til Trondheim. Hele crewet var superhappy med å spille på en liten scene i havgapet, forteller daglig leder Andreas Kristianse­n.

– Artister i den divisjonen koster. Går dere med overskudd?

– Det var en høy risikofakt­or for oss å booke Fogerty. Vi var fornøyde om vi fikk dekket honorar og produksjon med billettinn­tektene (ca. 3 millioner kr). Med naer utsolgt går det omtrent break-even med billetter og produksjon. Denne suksessen gjør at vi nok tar sjansen på å satse på ett like stort navn i årene som kommer.

Har en utrolig hit-CV

Mange ble rimelig utålmodige før Fogerty kom på scenen. På billettene sto det konsertsta­rt klokken åtte, mens showstart var satt til ni. Det gikk enda en drøy halvtime til før bandet tråkket til med «Born On The Bayou» fra Bayou Country-plata (1969) etter en videointro på storskjerm med gamle bilder fra Haight Street (flower powergata i San Francisco) og selvsagt fra Woodstock -69. Den ikoniske konserten der Creedence var på scenen mellom Grateful Dead og Janis Joplin.

En lørdag i 2017 fikk mange av de samme låtene publikum på Wrightegaa­rden til å storkose seg. Det var rockehisto­rie John Fogerty serverte - intet mindre. De aller fleste låtene var hentet fra Creedence to virkelig gylne år – 1969 og 1970. På kort tid skapte bandet med brødrene Fogerty i spissen (John og Tom) seg en utrolig hit-CV.

Introen ble fulgt opp med «Green River» og «Travelin’ Band» fra den legendaris­k Cosmo’s Factory cd-en. Stemningen holdt seg høy, og slagerne kom på rekke og rad: «Hey Tonight», «Lodi», «Fortunate Son» og «Down On The Corner».

Bandet med sønnen Shane fikk virkelig skinne med soloer på «Keep On Chooglin’» fra Fogertys lange solokarrie­re.

Det er noe helt spesielt å se rockehisto­riens store artister fra 1960 og -70-tallet på mindre, intime scener. På forhånd var det mye snakk om stiv billettpri­s. Da John Fogerty avsluttet med kinderegge­t «Rockin’ All Over The World», «Bad Moon Rising» og «Proud Mary» var det nok få som angret på de 1.500 kronene. Fogerty sørget for det.

 ?? ALLE FOTO: KNUT HEGGENES ?? John Fogerty kom sent og dro fort, men han koste seg åpenbart i drøye halvannen time på scenen. En konsert publikum sent vil glemme. Creedence-legenden leverte det alle håpet og forventet på Wrightegaa­rden.
ALLE FOTO: KNUT HEGGENES John Fogerty kom sent og dro fort, men han koste seg åpenbart i drøye halvannen time på scenen. En konsert publikum sent vil glemme. Creedence-legenden leverte det alle håpet og forventet på Wrightegaa­rden.
 ??  ?? Det var ingen tvil om at John Fogerty ga alt for sitt publikum. 72-åringen holdt det gående i vel halvannen time uten dødpunkt.
Det var ingen tvil om at John Fogerty ga alt for sitt publikum. 72-åringen holdt det gående i vel halvannen time uten dødpunkt.
 ??  ?? De aller fleste av de naer 2.000 publikumme­rne storkoste seg med gamle Creedence-slagere.
De aller fleste av de naer 2.000 publikumme­rne storkoste seg med gamle Creedence-slagere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway