Varden

– Det er som å komme hjem for meg

Andreas Hoff nyter hver dag som musikalsku­espiller i storsatsin­gen «Les Misérables». Nå er første runde med prøver overstått.

- OSLO

og måler omgivelsen­e i Folketeate­rpassasjen med blikket. Sangeren og porsgrunns­mannen kapret rollen som Enjolras i «Les Misérables», en av tidenes mest populaere musikaler. De siste ukene har han deltatt på første runde med prøver på Folketeatr­et i Oslo. Forestilli­ngen har premiere 8. september og har allerede solgt over 50.000 billetter.

– Jeg har spart på kvittering­en til kaffen jeg drakk da jeg fikk telefonen 13. oktober. Beskjeden kom som en svaer bombe, sier Hoff og ler.

Produsente­ne holdt kortene tett til brystet og at han visste aldri hvilken rolle han var på 4–5 auditionru­nder for. At han skulle få rollen som Enjolras, studentled­eren som fører an opprøret for å frigjøre de undertrykt­e klassene i Frankrike, hadde han ikke turt å håpe på.

Stjernespe­kket ensemble

med den vakreste musikken som noensinne er skrevet. Hele musikalen er jo en eneste stor høydare. Jeg nyter hver dag.

Hoff er født og oppvokst i Skien, men betegner seg selv som porsgrunns­mann. Etter å ha startet sangkarrie­ren i Anders Vangens stue har han studert ved Barratt Due og Musikkinst­itutt og Statens Operahøgsk­ole. Han bor nå i Oslo med samboer Malin Skjolde som er skuespille­r og danser.

Det er et stjernespe­kket lag han nå er en del av. På rolleliste­n finner vi navn som Haddy N’jie, Marion Ravn, Mariann Hole, Karin Park, Dennis Storhøi og Jenny Langlo.

– Ja, det er litt av en castinglis­te. Det er en drøm å få jobbe sammen med så mange erfarne og proffe folk. Jeg suger til meg all den kunnskapen jeg kan, sier Hoff, og kan legge til at han kjenner to av skuespille­rne fra før: Håvard Bakke og Hans Marius Hoff Mittet som begge spiller Javert. – «Les Misérables» er som å komme hjem for meg. Det er akkurat som det har gått i 100 kilometer i timen og plutselig står jeg her, som en del av en av de største musikalpro­duksjonene i Norge noensinne. I tillegg er det «Les Misérables», liksom,

Flere roller på scenen

– Vi brukte halvannet år på å caste og det får vi så sinnssykt betalt for nå, sier regissør Per Olav Sørensen til skuespille­ren- – Morsomt. Jeg tror jeg faktisk satt akkurat her da jeg ble tilbudt rollen, sier Andreas Hoff

semblet som er samlet på Folketeatr­ets scene. De har akkurat sunget den storslagne «En dag til», som avslutter første akt.

Sjefen selv er svaert fornøyd med det han hører. Nå må de bare finne ut hvordan det skal presentere­s scenisk. Hoff har fått på seg okergule bukser og har et skytevåpen i hånda.

– Noen av oss liker å bruke kostymene så tidlig som mulig for å komme inn i rollen. Flere av statistkos­tymene er faktisk de samme som ble brukt i filmen, opplyser han, mens regissøren klekker ut en plan for hva skuespille­rne skal gjøre mens de synger.

Tiden fram til prøvene har Hoff brukt på å lese Victor Hugos roman som musikalen er basert på, og se så mange Enjolras-tolkninger han bare kan på video. Han har dessuten anlagt Enjolras-sveis med lyse krøller.

I tillegg til å spille den opprørske studentled­eren, dukker han også opp på scenen som soldat og krogjest hos ekteparet Thénardier i første del av musikalen.

Fra prøver til Pride og turné

Fredag var siste dag med prøver før ferien, noe som ble avrundet på festlig vis med en miniforest­illing under Oslo Pride-festivalen. For Andreas Hoff baerer det imidlertid nokså direkte fra Folketeatr­et til den årlige sommerturn­een med Operagutta i Vestfold og Telemark.

Deretter følger noen late uker i Kristiansa­nd hvor han er «feriepåhen­g», mens samboeren står på scenen med Kaptein Sabeltann i Kjuttaviga.

– Fra 1. august blir det «bånn pinne» her igjen.

 ??  ?? DRØMMEROLL­E: Andreas Hoff vil aldri glemme øyeblikket han ble tilbudt rollen som Enjolras i «Les Misérables». Han satt
DRØMMEROLL­E: Andreas Hoff vil aldri glemme øyeblikket han ble tilbudt rollen som Enjolras i «Les Misérables». Han satt
 ??  ?? REGI: Andreas Hoff får instrukser fra regissør Per Olav Sørensen om hva han skal gjøre mens hans synger «One day more».
REGI: Andreas Hoff får instrukser fra regissør Per Olav Sørensen om hva han skal gjøre mens hans synger «One day more».
 ??  ?? YPPE: Prøver innebaerer en god del venting. Da kan man for eksempel yppe til kamp med skuespille­rkollega Dennis Storhøi.
YPPE: Prøver innebaerer en god del venting. Da kan man for eksempel yppe til kamp med skuespille­rkollega Dennis Storhøi.
 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? omtrent nøyaktig der han sitter nå og drakk kaffe. – Jeg har spart på kvittering­a og kommer aldri til å kaste den, sier han.
ALLE FOTO: FREDRIK PEDERSEN omtrent nøyaktig der han sitter nå og drakk kaffe. – Jeg har spart på kvittering­a og kommer aldri til å kaste den, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway