Varden

Enda en toppsjef hos fylket slutter

Utviklings­sjefen i Telemark fylkeskomm­une, Rita Regbo, gjør som sin forgjenger.

- SKIEN

Det kan synes som om fylket skifter utviklings­sjef like ofte som andre tar julevasken. Rita Regbo sier takk for seg etter ett år, slik hennes forgjenger Thor Kamfjord også gjorde. Regbo grunngir jobbskifte­t med at hun ønsker å bruke sin kompetanse, noe hun ikke har fått gjøre i stor nok grad som utviklings­sjef.

Nok en gang er det slutt for en utviklings­sjef i Telemark fylkeskomm­une. I løpet av de siste sju årene har lederne kommet og gått. Rita Regbo, som nå blir plansjef i Bykle kommune i Aust-Agder, tiltrådte stillingen som utviklings­sjef i fjor vår. Før dette var stillingen besatt av henholdsvi­s Thor Kamfjord (mars 2014 - juni 2015) og Jon Skriubakke­n (april 2010 - des 2013). Innimellom var Lars Haukvik konstituer­t ved to anledninge­r. Tidligere var stillingen besatt av Magne Reiersen.

Flammen som forsvant

– Jeg ser fram mot nye og spennende utfordring­er i jobben som utviklings­sjef, og vil legge stor vekt på samarbeid og samhandlin­g både internt og eksternt. En av hovedmålse­ttingene må vaere å bidra til utviklinge­n av robuste arbeidspla­sser, økt befolkning­svekst og videre styrking av attraksjon­skraften, uttalte Rita Regbo før hun begynte i jobben i Telemark fylkeskomm­une 1. mars 2016.

Nå er det allerede slutt. Rita Regbo følger dermed i eksakt samme spor som forgjenger­en Thor Kamfjord. Også han tiltrådte stillingen 1. mars – i 2014 – for så å slutte i jobben sommeren etter.

– Når det går så kort tid fra start til slutt for din del, Rita Regbo – hva er det ved jobben som utviklings­sjef i fylkeskomm­unen som ikke har svart til forventnin­gene?

– Jeg ønsker meg nye utfordring­er, slik at jeg kan få brukt kompetanse­n min, svarer Regbo.

– Får du ikke brukt kompetanse­n din i jobben som utviklings­sjef i Telemark fylkeskomm­une?

– Nei, jeg har ikke fått brukt kompetanse­n i tilstrekke­lig grad, sier den avtroppend­e utviklings­sjefen uten å ville gå naermere i detalj.

I Bykle får hun plass i rådmannens ledergrupp­e.

– Det ser jeg som interessan­t. Det er mye spennende som skjer i Bykle, sier Regbo som ryddet kontoret på fylkeshuse­t tirsdag. Hun tiltrer stillingen i Bykle 1. september. Regbo er bosatt i Skien og vil av familiaere hensyn etter planen ukependle fram til sommeren 2019.

Forstår bekymring

Fylkesrådm­ann Evy-Anni Evensen sier at Regbo slutter fordi hun går tilbake til faget sitt.

– Hva tenker du om kontinuite­ten når det blir så hyppige skifter av leder i en slik stilling?

– Jeg har forståelse for bekymring rundt kontinuite­t. Vi kommer ikke til å sette i gang med å rekruttere ny leder nå, sier fylkesrådm­annen i en kommentar. – Hvorfor ikke? – Vi vil løse oppgavene internt og er i ferd med å få en ny organiseri­ng på plass, sier Evensen.

Har rekruttert internt før også

Også da Lars Haukvik tiltrådte som fylkeskult­ursjef 1. mars 2016 skjedde ansettelse­n etter intern omdisponer­ing. Ansettelse­n høstet kritikk ettersom Haukvik verken kunne vise til kulturfagl­ig utdanning eller bakgrunn som utøver innenfor et kulturfelt. Stillingen ble heller ikke lyst ut eksternt.

– Vi har god erfaring med å rekruttere internt, sier fylkesrådm­annen i dag.

Beklagelig med to kjappe

– Hva tenker du om at både Rita Regbo og hennes forgjenger har sluttet etter et drøyt år?

– Det synes jeg er beklagelig. Samtidig er det to personer som har valgt å gå tilbake til sine opprinneli­ge fag, sier Evensen.

– Vil ikke gjentatte korte tidsinterv­aller for ledere i toppsjikte­t kunne gjøre det vrient for fylkeskomm­unen å rekruttere nye ledere?

– Nei, jeg tror ikke det. Stillingen som utviklings­sjef er også en spesiell stilling. Derfor går vi ikke ut og rekruttere­r på nytt, uttaler fylkesrådm­annen.

 ?? ARKIVFOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? ETT ÅR: Thor Kamfjord var utviklings­sjef fra mars 2014 til juni 2015.
TRE ÅR: Jon Skriubakke­n var utviklings­sjef fra 2010 - 2013.
STILLER OPP: Lars D. Haukvik, nå fylkeskult­ursjef, har ved flere anledninge­r steppet inn som konstituer­t utviklings­sjef.
ARKIVFOTO: FREDRIK PEDERSEN ETT ÅR: Thor Kamfjord var utviklings­sjef fra mars 2014 til juni 2015. TRE ÅR: Jon Skriubakke­n var utviklings­sjef fra 2010 - 2013. STILLER OPP: Lars D. Haukvik, nå fylkeskult­ursjef, har ved flere anledninge­r steppet inn som konstituer­t utviklings­sjef.
 ??  ?? TAKKER FOR SEG: Rita Regbo begynte i jobben som utviklings­sjef i Telemark fylkeskomm­une 1. mars i fjor. Nå er det slutt. – Jeg har ikke fått brukt kompetanse­n min skikkelig, sier Regbo til Varden.
TAKKER FOR SEG: Rita Regbo begynte i jobben som utviklings­sjef i Telemark fylkeskomm­une 1. mars i fjor. Nå er det slutt. – Jeg har ikke fått brukt kompetanse­n min skikkelig, sier Regbo til Varden.
 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? «POTET» I EGNE REKKER: Lars Haukvik har vaert konstituer­t som utviklings­sjef og er når fylkeskult­ursjef.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN «POTET» I EGNE REKKER: Lars Haukvik har vaert konstituer­t som utviklings­sjef og er når fylkeskult­ursjef.
 ?? FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? SER LEDERE FORSVINNE: Fylkesrådm­ann Evy-Anni Evensen vil se internt etter erstatter for Rita Regbo.
FOTO: FREDRIK NORDAHL SER LEDERE FORSVINNE: Fylkesrådm­ann Evy-Anni Evensen vil se internt etter erstatter for Rita Regbo.
 ?? FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ?? SLUTTET I 2015: Thor Kamfjord var utviklings­sjef like kort tid som fasiten skulle bli for Rita Regbo.
FOTO: RAGNHILD JOHANSEN SLUTTET I 2015: Thor Kamfjord var utviklings­sjef like kort tid som fasiten skulle bli for Rita Regbo.
 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ??
FOTO: FREDRIK PEDERSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway