Varden

Som om et eventuelt deponi i Brevik ikke har noe med naeringspo­litikk å g jøre.

- Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

Da naeringsmi­nister Monica Maeland (H) gjestet Brevik i går, ble hun av Varden utfordret på hva hun mener om et deponi for farlig avfall i Brevik. Svaret var at dette sorterer under Klima- og miljødepar­tementet. Som om et eventuelt deponi i Brevik ikke har noe med naeringspo­litikk å gjøre. Da Porsgrunns Dagblad, i slutten av mai, utfordret kunnskapsm­inister Torbjørn Røe Isaksen (H) på hva han mente om deponiet i hjemkommun­en, var svaret det samme, samt at han ikke hadde bestemt seg for ja eller nei.

Integrerin­gsminister Sylvi Listhaug (og førstekand­idat i Møre og Romsdal) trenger ikke å bli utfordret på hva hun mener om et mulig giftdeponi på Rausand. Hun mener at «slike deponi kan føre til skade på fiskeriet i fylket og svekke omdømmet til sjømatnaer­inga» og at «vi kan ikke la slike deponi ødelegge naturmangf­oldet og de flotte fjordene som er en viktig merkevare for fylket».

Høyre-statsråden­es meningsløs­het er like urovekkend­e og påfallende som statsminis­ter Erna Solbergs (H) pinlige henvisning til Utenriksde­partemente­t når hun blir utfordret på hva Norge mener om EUs utspill om å løslate nobelprisv­inner Liu Xiaobo. Som om statsminis­teren ikke kan mene noe om norsk utenrikspo­litikk eller menneskere­ttigheter. Det kan hun selvsagt, men hun ønsker ikke å tirre det kinesiske diktaturet. Vi antar – til sammenlign­ing – at spørsmål eller kommentare­r om formuesska­tten neppe hadde blitt henvist til Finansdepa­rtementet.

Vi konstatere­r imidlertid – og heldigvis – at Høyres stortingsk­andidater Solveig Sundbø Abrahamsen og Emilie Schäffer har vaert tydelige på nei til deponi i Brevik. Det er vi glade for.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway