Varden

Setter presidentv­ervet i vanry

-

Jo mer man opplever av president Trumps vanvittige utskjellin­ger, absurde handlinger og avskyelige utfall mot alle han misliker – ikke minst pressen – desto mer klargjør han at tiden er inne for en omdøping av Det hvite hus. Heretter bør man kalle USAs fornemste boligadres­se for Den gales hus, så lenge Trump regjerer der.

Senest, i skrivende øyeblikk, la han på Twitter ut et ti år gammelt videoklipp med ham i aksjon som slåsskjemp­e i et reality-program, nå med symbolsk rundjuling av nyhetskana­len CNN. Flere av hans naere medarbeide­re hyller stuntet som fikst og på sin plass.

Det beviser bare den gamle devisen om at gaerninger tiltrekker hverandre. Hvem med sunt vett og normal forstand vil etter Trumps halvår i presidents­tolen påstå at her er riktig fyr på rett plass?

Det neste vi kan vente er at rabulisten i presidenth­eimen lar offentligh­eten få skue videofilm hvor han grafser kvinner i skrittet. Med tanke på Trumps stadig mer forvirrend­e sinnstilst­and ville få stusse over at også slike opptak – om de eksisterte – fant veien til hans uendelige rekke av egosentris­ke, skrytende og frastøtend­e twitter-meldinger.

Kort oppsummert: Det mest oppsiktsve­kkende Trump hittil har oppnådd, er å sette USAs presidente­mbete til de grader i et vanry man kunne forsverge var umulig. Trond Andersen, Skien

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway