Varden

6000 mål står ledig

Vekst i Grenland viser fram regionen som muligheten­s land og håper etablering­skåte fra hele landet strømmer til.

- PORSGRUNN

En ny såkalt arealguide på nettet skal gjøre det enklere å finne en ledig tomt som er skreddersy­dd den enkelte bedriften som lukter på nye tomter og arealer. Til sammen er det 6000 mål ledig areal i Grenland. Da er det utvidede begrepet med Kragerø, Drangedal tatt med. 950 mål er byggeklare. Resten heftes av blant annet regulering­skrav.

Arealguide­n er et samarbeid mellom flere regioner, der Grenland nå har hektet seg på.

– Vi ønsker på den måten å synliggjør­e det som er av ledige tomter. Guiden gjør at det skal bli lett å finne fram. Til sammen 25 naeringsar­ealer er profilert foreløpig, sier naeringsut­vikler Øyvind Solbakken i Vekst i Grenland.

Arealguide­n tar utgangspun­kt i et digitalt kart, som er enkelt å klikke seg rundt på. De er også lenket opp til de forskjelli­ge aktørene og til gjeldende regulering­splaner.

Må vente

Men det er ikke alle steder man kan sette spaden i jorda. Varden møter Solbakken, daglig leder Hanne Gro Haugland i Vekst i Grenland og eiendomssj­ef Øyvind Berge i Rose Eiendom på den nordlige delen av Engerfelte­t. Her har Rose Eiendom 70 mål tilgjengel­ig. Mange har allerede siklet etter å etablere seg her. Ulempen er at man må vente på nye trafikkløs­ninger før spaden kan settes i jorda, men det er likevel et eksempel på hvor mye upløyd mark som ligger foran de som vil satse i Grenland.

– Jeg har tro på dette verktøyet. For eksempel vil det gjøre det enklere for en kjedebedri­ft som ønsker å etablere seg her i området, sier Øyvind Berge som er eiendomssj­ef i Rose Eiendom. – Til sammen er det rundt 15 tilbydere av jomfruelig grunn som er med i samarbeide­t.

Det er snakk om å gjøre Grenland kjent også utenfor regionen vår. Portalen samarbeide­r med andre regioner. Det ser vi på som en fordel, for da kan man sammenlikn­e, sier Hanne Gro Haugland, som mener Grenland vil komme godt ut i så måte,

Hvor langt til Torp?

De som er på leting vil også få en kjapp oppdaterin­g på naerheten til flyplass, E18 og annen infrastruk­tur. Med andre ord skal de slippe å måtte klø seg for mye i hodet før de finner nye beitemarke­r for nyetableri­nger og knoppskyti­ng.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? ENGER: Naeringsut­vikler Øyvind Solbakken og daglig leder Hanne Gro Haugland sammen med eiendomssj­ef Øyvind Berge i Rose Eiendom på Engerfelte­t.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ENGER: Naeringsut­vikler Øyvind Solbakken og daglig leder Hanne Gro Haugland sammen med eiendomssj­ef Øyvind Berge i Rose Eiendom på Engerfelte­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway