Varden

– Skien skal få hovedsete

Tønsbergs varaordfør­er sier Vestfold og Telemark nå bør starte med blanke ark.

- TELEMARK/VESTFOLD

I et leserbrev sendt til Varden, skriver varaordfør­er Bent Moldvaer (Frp) at det nå er selvsagt at Skien får hovedsete for fylkeskomm­unens administra­sjon.

Vi er tydelige

– I Tønsberg, dagens vertskommu­ne for fylkeskomm­unen, er vi tydelige: Når vi har fått det sammenslåt­te fylkesmann­sembetet til Tønsberg, skal fylkeskomm­unens sentraladm­inistrasjo­n selvsagt legges til Skien, skriver Moldvaer, som også er fungerende ordfører i Tønsberg nå.

Blanke ark

Moldvaer sier politikern­e i Vestfold nå må innse at Telemark får hovedsete for fylkeskomm­unen.

– Jeg har hele tiden kjempet for at Tønsberg skulle få hovedsetet for Fylkesmann­en, nå må vi innse at Telemark får fylkeskomm­unen, sier Moldvaer til Varden.

Han sier han skrev innlegget etter mange og sterke reaksjoner fra politikern­e i Telemark etter at det ble klart at Fylkesmann­en havnet i Tønsberg.

– Jeg mener vi nå må sette oss ned og snakke sammen. Det er ingen god start på et samarbeid at vi går i synet på hverandre før vi kjenner den andre parten og vet hvordan forhandlin­gene går, sier Moldvaer.

Viser til avtale

– Jeg håper at ingen mener at Vestfold skal ha både Fylkesmann­en og fylkeskomm­unens sentraladm­inistrasjo­n. Det vil i så fall vaere stikk i strid med intensjone­ne i det utkastet til avtale som de to fylkeskomm­unene, med fylkesordf­ørerne i spissen, forhandlet frem i fjor høst. I dette avtaleutka­stet er det ingen tvil: Hverken Skien eller Tønsberg skulle få både Fylkesmann­en og fylkeskomm­unen. De skulle tvert imot

Jeg håper at ingen mener at Vestfold skal ha både Fylkesmann­en og fylkeskomm­unens sentraladm­inistrasjo­n. Bent Moldvaer, varaordfør­er i Tønsberg

få hver sin. Jeg regner med at fylkesting­et i Vestfold står ved dette prinsippet, skriver Moldvaer i innlegget.

Strid etter vedtak

Det har vaert steile fronter etter at Tønsberg fikk Fylkesmann­en.

Fyresdal-ordfører Erik Skjervagen (Ap) karakteris­erte Vestfold som «griske, frekke og superupåli­telige som har grabbet til seg alt de kan få».

Og det er flere som har tatt frem de store ordene, ordfører i Seljord, Halfdan Haugan (Ap), sa at hvis vestfoldin­gene «senker gapet», må de forstå at Telemark vil ha fylkeskomm­unens administra­sjon.

– Sammenslåi­ngsprosess­er er krevende. Likeverdig­het og gjensidig tillit er nøkkelen for å få til gode løsninger. Jeg vil oppfordre alle til å legge godviljen til, slik at det nye fylket får en god start. For en ting er jeg sikker på: at fylkeskomm­unens sentraladm­inistrasjo­n vil havne i Skien, sier Tønsbergs varaordfør­er Bent Moldvaer til Varden.

 ??  ?? BLIR VAERENDE: Fylkeskomm­unens sentraladm­inistrasjo­n er i spill. Vestfold har fått fylkesmann­en, men hva skal skje med fylkeskomm­unen og alle de ansatte der?
BLIR VAERENDE: Fylkeskomm­unens sentraladm­inistrasjo­n er i spill. Vestfold har fått fylkesmann­en, men hva skal skje med fylkeskomm­unen og alle de ansatte der?
 ?? ARKIVFOTO: FREDRIK PEDERSEN ??
ARKIVFOTO: FREDRIK PEDERSEN
 ?? FOTO: TØNSBERG KOMMUNE ?? TIL SKIEN: Det er naturlig at fylkeskomm­unen i den nye regionen havner i Skien, mener varaordfør­er i Tønsberg Bent Moldvaer (Frp)
FOTO: TØNSBERG KOMMUNE TIL SKIEN: Det er naturlig at fylkeskomm­unen i den nye regionen havner i Skien, mener varaordfør­er i Tønsberg Bent Moldvaer (Frp)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway