Varden

Bryllup m ed festivalte­m a

Når dette paret gifter seg blir det alt annet enn et tradisjone­lt bryllup.

- SKIEN

– Vi og mange av vennene våre liker å leve det enkle livet. Vi ønsker å holde fokuset på verdien i det å møtes og vaere sammen, bryllupet skal gjenspeile det, sier Petter K. Maasø.

I august gifter han og kjaeresten Lene Tøndel, begge boende i Skien, seg. Selskapet skal de ha på populaere Odden gård, og vielsen er i Kilebygda kirke.

Men der stopper også parallelle­ne til det tradisjone­lle bryllupet.

Grillbonan­za

– Vanligvis kler dem stolene med hvite laken og dekorerer i fløyel og hvitt, men vi hopper over det der rett og slett. Stedet er naturlig vakkert, og de har en fantastisk anleggsgar­tner som har skapt fantastisk­e omgivelser, sier Maasø.

Paret kjører en helt egen vri på livets store dag. De to fallskjerm­hopperne i Grenland fallskjerm­klubb møtte hverandre på festivalom­rådet på Ekstremspo­rtveko for seks år siden. Og nettopp derfor ønsker de å arrangere bryllupet i festivalli­vets ånd.

– Vi setter opp en egen festivalca­mp fra fredag til søndag, hvor vi har oppfordret gjestene til å bo i telt, campingvog­n eller bobil. Vi kjører på med festivalte­ma, grilling, lek og moro, og skal ha grillbonan­za, sier Maasø.

– Ikke høyhaelte sko

Brudeparet selv skal bo i et telt – et stykke unna de andre. Der skal også bryllupsna­tta tilbringes.

– Det blir et romslig telt med en oppblåsbar dobbeltmad­rass. Det kommer til å bli helt topp, sier han.

Bruden selv er opptatt av at gjestene skal føle seg vel og komfortabl­e.

– Dette er ikke bryllupet å møte opp i høyhaelte sko i. Vi vil at gjestene skal komme i det antrekket de føler seg skikkelig festivalfi­n i. Om det er knaesje farger, dressjakke med shorts, osv. er det bare fint, ler hun.

Må betale for festivalpa­ss

Om vaeret tillater det, skal brudeparet ankomme festivalom­rådet i fallskjerm på fredagen.

På selve bryllupsda­gen skal Lene Tøndel ha brudekjole, mens Maasø skal vaere antrukket i bunad.

– I sum tror jeg egentlig ikke vi bruker så mye mindre penger på dette bryllupet enn det som er vanlig. Det varer tross alten hel helg, og vi har blant annet hyret inn en kokk. Men i stedet for gave, kommer vi heller til å ta noe betalt for festivalpa­ss av gjestene, sier Maasø.

– Det blir hvert fall ikke et spesielt stivt bryllup. Vi tror vi kommer til å få den stemninga vi ønsker oss, og det blir et bryllup i vår ånd, sier den vordende ektemannen.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? AVSLAPPET: De ville ikke ha et stivt bryllup. I stedet går det vordende ekteparet for et konsept de føler seg mer hjemme i.
FOTO: PRIVAT AVSLAPPET: De ville ikke ha et stivt bryllup. I stedet går det vordende ekteparet for et konsept de føler seg mer hjemme i.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway