Varden

Til Grand Prix for forskere

- SKIEN Camilla Hansen Norheim

Dette er sjuende året konkurrans­en foregår i Norge, og i september er det igjen klart for Forsker Grand Prix. Dette er aller første Høgskolen i Sørøst-Norge arrangerer, og det finner sted i Porsgrunn.

▶ Ti forskere vil entre scenen da hovedarran­gementet vil finne sted 21. september i AElvespeil­et. De vil da ha fire minutter på seg, til å presentere sin forsking for et dommerpane­l og publikum. Forskerne som får flest stemmer – går videre til den nasjonale finalen i Trondheim 30. september.

– Veldig laererikt

Forsker Liv Lofthus fra Skien er en av årets deltakere, og forteller Varden at hun gleder seg og at det er gøy å vaere med på hele prosessen.

– Det er spennende, gøy og laererikt. En fin erfaring hvor jeg får øvd på å komme med ut og spisse akkurat hva jeg forsker på, sier hun.

Til nå har det foreløpig deltakerne møttes en gang, hvor ideene ble presentert og de fikk treffe sine coacher.

– Tidligere deltakere har fortalt meg at det er gøy og profesjone­lt, noe det absolutt ser ut til å vaere. Det virker som en gavepakke hvor vi laerer å stå foran mye mennesker, og presentere vår forsking på best mulig måte. Rett og slett veldig laererikt, forteller hun.

Kildebruk på nettbrett

Liv sin forsking går på ungdomssko­leelevers bruk av kilder og kildekriti­kk på nettbrette­t. Hun ser på hvordan de orienterer seg, i et så stort nettverk.

– Jeg ser på hvordan elever bruker kilder, og hvordan de orienterer seg og ser på samtalene de har med andre rundt seg om de ulike kildene de bruker. Fordi det er litt usikkerhet i hva som er en faktisk god kilde, i hvert fall samtidige og historiske kilder, sier hun.

Liv har troa på presentasj­onen hun nå jobber med, men forteller også at det er mye flinke folk med i år.

– Det handler både om å ha et godt prosjekt og en god formidling av dette.

Telemark godt represente­rt

Dette er første året det vil foregå i Porsgrunn, og Telemark har tre forskere med i konkurrans­en. Det er Liv Lofthus, Prasanna Welahettig­e og Hassan Ali. De to andre lokale deltakerne forsker innenfor prosess-, energi- og automatise­ringstekni­kk.

 ??  ?? GLEDER SEG: Liv Lofthus fra Skien er en av deltakerne i konkurrans­en i forsknings­formidling for landets doktorgrad­sstipendia­ter.
GLEDER SEG: Liv Lofthus fra Skien er en av deltakerne i konkurrans­en i forsknings­formidling for landets doktorgrad­sstipendia­ter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway