Varden

Vi setter barna først

- Geir Jørgen Bekkevold Stortingsr­epresentan­t KrF Telemark

I 2016 gikk over 90 prosent av barn mellom 1 og5 år i barnehagen. Det betyr at kvaliteten på barnehagen­e er helt avgjørende for barnas hverdag.

Derfor har KrF kjempet for å få på plass pedagognor­m i denne perioden, og vi vil jobbe for en innføring av nasjonal bemannings­norm så snart som mulig. Spesielt for de aller minste er det viktig at det er tilstrekke­lig trygge voksenfang de kan få krype opp på.

Siden vi vet at det for noen ettåringer kan vaere litt tidlig med fulle barnehaged­ager, er vi svaert glade for at vi har fått økt kontantstø­tten slik at foreldre som ønsker å vaere noen måneder ekstra hjemme med barnet sitt kan få mulighet til det. Gjennom at vi også har fått innført et ekstra opptak for barn født til og med november måned, har vi sørget for større fleksibili­tet for familiene.

Dessverre er det ikke alle barn som har det like bra. I hvert klasserom sitter det i gjennomsni­tt 1-2 barn som er utsatt for alvorlig vold eller overgrep. Statistikk­en er skremmende. Disse barnas eneste håp er at noen av oss rundt dem ser hva som skjer.

Derfor er det så viktig at KrF har fått på plass en opptrappin­gsplan som skal forhindre vold mot barn. Denne kommer vi til å løfte opp i tiden fremover og minne regjering og Stortinget på å følge opp. For barnas skyld!

Vi trenger også en systematis­k satsning på flere laerere i skolen for å sikre tilpasset opplaering, redusere behovet for spesialund­ervisning og forhindre frafall senere i skoleløpet. Derfor har KrF i hvert eneste budsjett kjempet inn ekstra midler til å øke antallet laerere i skolen. Laererne må få tid til å se hver enkelt elev.

KrF vil ha et raust samfunn med plass til forskjelli­ghet. Vi vil ha tiltak og medisinske undersøkel­ser som fremmer og redder liv, ikke som velger bort liv basert på funksjonsd­yktighet. I samarbeids­avtalen med Høyre og Frp fikk KrF for fire år siden gjennomsla­g for at tidlig ultralyd ikke skulle innføres som et offentlig tilbud til alle gravide. Det var en viktig seier i kampen mot sorterings­samfunnet. Den seieren var kun mulig fordi velgerne hadde gitt KrF reell innflytels­e.

Det er mange saker KrF har satt sitt preg på. Vi har bidratt til å endre Norge. Saker som har betydd mye for mange. Men vi er langt fra i mål, vi vil videre. Vi mener Norge trenger en annen kurs.

KrFs retning er klar. KrF går denne gangen til valg på å kjempe for familienes valgfrihet, muligheten til å kombinere kontantstø­tte og barnehage for ettåringer, for en bedre skole med flere laerere og et samfunn med plass til forskjelli­ghet, og for et land der levende distrikt gjør at vi kan velge å bo der vi ønsker. Høstens valg er et verdivalg og KrF står for verdier som varer og verdier som varmer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway