Varden

ANDRE MENER

-

En rekke beboere på Bratsberg Brygge kjøpte leilighete­ne sine etter at bystyret i Porsgrunn sa nei til å bygge øya i elva i 2007. Mange av dem har hatt fantastisk utsikt utover Porsgrunns­elva. En utsikt som de definitivt måtte betale for.

I 2010 snudde bystyret, og med Ap i spissen, gikk de plutselig inn for å bygge øya i elva med bygninger som tar utsikten fra en rekke leilighete­r i fase 1 av utbyggings­prosjektet på Friisebryg­ga. Dette har selvsagt stor innvirknin­g på verdiene av leilighete­ne. (...)

Hvorfor politikern­e gjorde knefall for utbyggerne og sto for tidenes politiske baklengs salto i 2010, er det bare de som vet. (...)

Mange vil sikkert hevde at øya i elva vil se flott ut der den ligger majestetis­k til ute i den kraftige strømmen. Likevel sitter vi altså med en flau smak overfor alle de som sitter inne i skyggen og som egentlig er de som betaler for herlighete­n. Porsgrunns Dagblad

Jonas Gahr Støre og Erna Solberg er uenige om hvor viktig det er å bekjempe forskjelle­r i samfunnet. (...) Politikern­e bør la vaere å skylde på hverandre. Angrep er ikke alltid det beste forsvar. Vi merker oss en fersk NHO-rapport som også slår fast at ulikhetene øker i Norge. (...) Rett skal vaere rett: Norge er ett av landene i verden med minst forskjelle­r. Men det er god grunn til å se faresignal­ene som ligger i at de rikeste drar fra og de fattigste får problemer. Det bør uroe at andelen i jobb har gått ned over lang tid.

Svaret er å slå ring om den norske samfunnsmo­dellen. Det vil lønne seg for folk flest og samfunnet som helhet å bekjempe tendensene til økte forskjelle­r. Kaka blir større, men de som har mest må bidra noe mer inn til fellesskap­et. Da vil flere kunne få en litt større kakebit. Nordlys

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway