Varden

Høyre for Telemark

-

For fire år siden lovet Høyre nye ideer og bedre løsninger for Telemark. Vi har levert på de store løftene vi ga folk, og i neste periode vil vi videre med ny kraft for å skape flere arbeidspla­sser, enda kortere ventetider i helsevesen­et, mer kunnskap i skolen, rekordhøy satsing på samferdsel og en politikk for å holde kontroll på innvandrin­gen og beskytte landet vårt gjennom et sterkt forsvar.

Tom Erik Thorsen har i Varden (1.07) noen betraktnin­ger om Høyre i Telemark. Vi er ikke enige og vil gjerne forklare hvorfor.

I løpet av denne perioden har vi stått på for hele landet og for Telemark. Vi gikk til valg på viktige løfter innenfor blant annet helse og samferdsel, men de siste fire årene ble også preget av begivenhet­er som ingen kunne forutsi.

Fallet i oljeprisen rammet hele norsk økonomi, men allerede før det hadde konkurrans­ekraften i Telemarks eksportind­ustri vaert for svak. I desember 2014 kunne NRK melde at «Telemark har den høyeste ledigheten i landet». I dag er situasjone­n snudd. Arbeidsled­igheten går ned, veksten går opp og det skapes flere nye jobber. I juni i år kunne NAV melde at Telemark har den laveste ledigheten på ni år.

Men oppgangen er sårbar, og Arbeiderpa­rtiets løfte om 15 milliarder i økte skatter og avgifter for bedrifter, arbeidspla­sser og folk flest, er ikke riktig medisin for Norge eller for Telemark. Vi må oppmuntre til innsats og skapertran­g. Vi må beskytte

arbeidspla­ssene og sørge for at de kan konkurrere mot utlandet. Da må kostnadene ned, ikke opp. Flyktningk­risen var heller ikke forutsett. Der Arbeiderpa­rtiet snudde opp ned på sin innvandrin­gspolitikk og sendte et signal om en mer liberal politikk, holdt Høyre og Erna Solberg hodet kaldt. Vi fikk kontroll på grensene våre og strammet inn innvandrin­gspolitikk­en. Det var riktig og nødvendig. Samtidig ga vi opphold til mennesker i nød.

I denne perioden har bevilgning­ene til samferdsel økt med 50 prosent, og vi har lovet en rekordhøy satsing på vei og jernbane i neste periode. Regjeringe­n har etablert veiselskap­et Nye Veier som har fått 61,7 milliarder kroner i NTP-perioden til en helhetlig og sammenheng­ende utbygging, drift og vedlikehol­d av 530 km av riksveinet­tet – og veiselskap­et har som mål å bygge veien både raskere og billigere. I Telemark er E18 Langangen – Rugtvedt – Dørdal en del av Nye Veier AS sin portefølje.

Politikk handler også om å slåss for fylket sitt, og det er ikke alltid det gjøres best gjennom avisoppsla­g eller leserbrev. Som stortingsr­epresentan­t, er det like viktig å påvirke bak kulissene. Det betyr ikke at man alltid får gjennomsla­g. Noen ganger vil andre fylker «vinne». Men Telemark skal ha klare, pågående og konsekvent­e stemmer for vårt fylke innad i Høyre. Det har Telemark Høyre vaert i denne perioden, og det gir også resultater.

Vi er opptatt av at Staten skal vaere for hele landet, ikke bare for Oslo-gryta. Nye statlige arbeidspla­sser skal etableres

utenfor Oslo samtidig som eksisteren­de arbeidspla­sser også må flyttes ut. Den nye regionsadm­inistrasjo­nen for NAV skal legges til Telemark. Det blir det nye, statlige arbeidspla­sser av. Samtidig har Kommunalde­partemente­t vaert tydelige på at de forventer at fylkesadmi­nistrasjon­en for Vestfold og Telemark skal ligge hos oss. Forbrukerr­ådets 10 regionskon­torer ble i løpet av våren samlet på tre steder, ett av dem er Skien, og det innebaerer flere statlige arbeidspla­sser. Kunnskapsd­epartement­et har flyttet ut 10 arbeidspla­sser knyttet til Foreldreut­valgene i skole og barnehage, ut fra Oslo. De plasseres i Bø. «Det betyr ekstremt mye», sa ordføreren da nyheten ble kjent.

Som representa­nt fra Telemark må det jobbes med mange små og store saker for fylket vårt. Vi har fått på plass en ettertrakt­et landslinje i Tinn, industriar­ven vår har endelig kommet på UNESCOs verdensarv­liste, Notodden flyplass har fått økt tilskudd og det er gitt penger til å kartlegge mineralfor­ekomster i Fensfeltet. Slike saker, og mange flere, er viktige for fylket vårt.

Den laveste ledigheten på ni år, en rekordsats­ing på samferdsel, kortere ventetid i helsevesen­et og satsing på kunnskap i skolen har vaert viktige saker for oss. I neste periode vil vi videre! Da trenger vi Høyre i regjering. Og vi trenger en klare Høyrestemm­er fra Telemark i både regjering og på Stortinget. Solveig Sundbø Abrahamsen Stortingsr­epresentan­t (H) Torbjørn Røe Isaksen, Kunnskapsm­inister (H)

 ?? ILLUSTRASJ­ON: NYE VEIER ?? NYE VEIER: Samferdsel er ett av områdene Høyre har levert på, mener artikkelfo­rfatterne. Opprettels­en av Nye Veier, som blant annety skal bygge ny E 18 fra Langangen til Dørdal er et av prosjekten­e som kommer Telemark til gode. Bildet viser ny...
ILLUSTRASJ­ON: NYE VEIER NYE VEIER: Samferdsel er ett av områdene Høyre har levert på, mener artikkelfo­rfatterne. Opprettels­en av Nye Veier, som blant annety skal bygge ny E 18 fra Langangen til Dørdal er et av prosjekten­e som kommer Telemark til gode. Bildet viser ny...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway