Varden

Lundanes etter nok et VM-gull: – Jeg er utrolig stolt av dette

Olav Lundanes innfridde som storfavori­tt og ledet fra start til mål da han også i år tok gullet på langdistan­se under orienterin­gs-VM.

- RÕUGE

29-åringen fra Ålesund vant suverent etter å ha kommet seg gjennom blant annet 17 kilometer med kratt og våte myrer, i det som kan kalles en sumppark i Estland.

Lundanes tok også VM-gullet på distansen under fjorårets mesterskap, men det var under helt andre forhold.

Nordmannen har imidlertid mer enn 70 relevante treningsøk­ter i Estland, og de kom til syne da han i overlegen stil tok karrierens femte individuel­le VM-gull (fire av dem på langdistan­se).

– Dette betyr utrolig mye for meg. At jeg klarer å forsvare gullet fra VM i fjor, er veldig stort. Tidligere er 8.-plass det beste jeg har prestert året etter en VM-seier, sa en glad Lundanes etter at seieren var i boks.

Leonid Novikov var naermest å tukte Lundanes, og russeren lå kun 13 sekunder bak på de to første passeringe­ne. På tredje mellomtid hadde imidlertid forsprange­t økt til 1.39 minutter. I mål skilte det 1.50 fra Lundanes og ned til Novikov.

Med tirsdagens triumf står Norge med hele 33 gullmedalj­er i VM innen herreorien­tering (inkludert stafetter) siden oppstarten i 1966. Hele 17 av dem har kommet på langdistan­se.

Lundanes erkjente at han merket hardkjøret den siste halvdelen av løpet.

– Jeg følte meg sterk og løp veldig fort den første timen. Deretter begynte jeg å bli sliten, og da gjorde jeg også noen småfeil, sa han og fortsatte:

– Jeg er kanskje best på langdistan­se, men mer de som har løpstid på rundt 90 minutter. Da jeg fikk i meg energi og drikke ved passering på arenaen, klarte jeg likevel å samle meg til en bra avslutning. Det er jeg godt fornøyd med.

Svenske William Lind tok bronsen foran Magne Daehli. 30-åringen fra Løten var 55 sekunder unna sin første individuel­le VM-medalje.

Anne Margrethe Hausken Nordberg ble beste norske med en fjerdeplas­s. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway