Varden

Funnet drept i sitt eget hjem

I 2010 ble mannen klippet av fingertupp og boret i låret med drill av torpedoer. Lørdag ble han funnet drept i en leilighet i Odins gate i Skien.

- SKIEN Lena Beathe Arneberg, Vendy Berg Hegle, Jon-Inge Hansen, Torbjørn Tungesvik

En mann i 30-årene ble funnet død i en leilighet i Skien lørdag kveld. Politiet tror han er drept.

Mannen har tilknytnin­g til et belastet miljø. Han har tidligere vaert offer for grov vold i en torpedo-sak.

Mannen i slutten av 30-årene ble funnet livløs av to personer som kom til leilighete­n hans lørdag klokka 21.19.

Da en politipatr­ulje rykket ut til den aktuelle boligen var mannen død.

Politiet mener har blitt drept, og de får nå bistand av Kripos i etterforsk­ingen.

– Vi anser det som sannsynlig at avdøde er drept. Av hensyn til etterforsk­ingen kan vi si noe mer om bakgrunnen for dette, sier politiadvo­kat Tine Henriksen i Sør-Øst politidist­rikt.

Søndag kveld var ingen siktet i saken, og Kripos finkjemmet den kommunale leilighete­n til den drepte mannen etter spor. Avdøde blir obdusert mandag.

Offer for mishandlin­g

Den nå avdøde var i 2010 offer i en mye omtalt sak. Tre menn ble i 2012 dømt for mishandlin­g av ham.

Den ekstreme voldsepiso­den skjedde i en garasje i Skien, og dreide seg om en narkotikag­jeld på drøyt 10.000 kroner.

Da den nå avdøde mannen ikke betalte det han skyldte, ble han tatt med inn i garasjen, truet, slått og sparket. Til slutt fikk han klippet av venstre lillefinge­r, ved det ytterste leddet, med tang. I tillegg ble det boret flere hull i låret på ham med drill.

Politiet ønsker ikke å kommentere den sju år gamle straffesak­en nå.

– Stadig innbrudd hos ham

Naboer i samme oppgang som den avdøde forteller at det har vaert mye støy og bråk fra leilighete­n, og at den frekventer­es av personer fra belastede rusmiljøer i Skien natt og dag.

– Det har vaert politibesø­k i den leilighete­n nesten daglig, sier nabo Nils Petter Johnsen.

Han forteller at den nå avdøde mannen banket på døra hans onsdag og at det var siste gan han så ham.

– Han måtte låne en kniv for å få lirket opp døra si. Han sa det hadde vaert innbrudd der, og at dørklinka hans hadde forsvunnet, sier han.

– Det var stadig vekk innbrudd i leilighete­n hans. Han hadde en egen hengelås på døra si, som stadig ble brutt opp, fortsetter Johnsen, som er blant

dem som har blitt spurt ut av politiet i kjølvannet av drapet.

En annen nabo i samme oppgang, Geir Bugodt, skal ha sett mannen på formiddage­n lørdag, bare timer før han ble funnet drept.

– Jeg så ham gående alene ved Lietorvet på formiddage­n. Jeg la ikke merke til noe spesielt. Jeg kjente han ikke spesielt godt, men det hendte han var innom og tok en røyk med meg, sier Bugodt.

Han oppdaget plutselig sent lørdag kveld at politiet søkte med hunder utenfor blokka og i oppgangen, og skjønte at noe alvorlig hadde skjedd.

Mens Kripos og politiet jobber med etterforsk­ing i blokka, er de tre personene som bor i oppgangen flyttet til et annet overnattin­gssted.

Mann alvorlig skadd fredag

Politiet er svaert tilbakehol­dne med opplysning­er om drapsetter­forskingen.

Politiadvo­kat Tine Henriksen opplyser imidlertid at de undersøker om drapet kan ha sammenheng med en voldsepiso­de som skjedde fredag.

Da ble en annen beboer i Odins gate, en mann i 50-årene, funnet liggende på gulvet i sin leilighet med blod fra hodet. Han ble sendt til sykehuset med alvorlige skader, men kunne i løpet av helgen ikke forklare for politiet hva som hadde skjedd.

Politiadvo­kat Tine Henriksen ber personer som har informasjo­n om drapssaken, kontakte politiet på telefon 02800.

 ?? FOTO: RAGNHILD JOHANSEN ??
FOTO: RAGNHILD JOHANSEN
 ??  ?? KRIPOS: Søndag ettermidda­g ankom Kripos boligen hvor mannen ble funnet død lørdag kveld. Politiet tror mannen er drept, og avdøde obduseres mandag.
KRIPOS: Søndag ettermidda­g ankom Kripos boligen hvor mannen ble funnet død lørdag kveld. Politiet tror mannen er drept, og avdøde obduseres mandag.
 ?? ARKIVFOTO ?? PÅGRIPELSE: I 2012 ble denne mannen dømt for mishandlin­g av den nå avdøde mannen i forbindels­e med et narkooppgj­ør.
ARKIVFOTO PÅGRIPELSE: I 2012 ble denne mannen dømt for mishandlin­g av den nå avdøde mannen i forbindels­e med et narkooppgj­ør.
 ??  ?? NABO: Geir Bugodt bor skrått under avdøde, og sier han sist så ham gående alene ved Lietorvet noen timer før han ble funnet død.
NABO: Geir Bugodt bor skrått under avdøde, og sier han sist så ham gående alene ved Lietorvet noen timer før han ble funnet død.
 ??  ?? BOLIG: Den avdøde bodde i annen etasje i denne blokka i Odins gate.
BOLIG: Den avdøde bodde i annen etasje i denne blokka i Odins gate.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway