Varden

Hynne er klar for VM i friidrett

Hedda Hynne fra Skien er klar for VM i friidrett i London etter at hun søndag klarte VM-kravet på 800 meter.

- LONDON

Den norske jenta løp inn på tiden 1.59,87. VM-kravet var på 2.00,00.

Ikke kontroll

– Jeg er kjempeglad og stolt over at jeg er kvalifiser­t til VM, sier en sprudlende glad Hynne til NTB etter at VM-billetten var i boks.

Hun forteller at hun følte seg lett hele veien og at hun hadde en god følelse da de kom i mål. Men kontroll på tiden underveis hadde hun ikke.

– Nei, ikke i det hele tatt. Jeg ante ikke hva vi løp på. Da vi kom i mål følte jeg bare at jeg hadde gjort et godt løp, sier Strindheim-løperen, som forteller at en av de britiske jentene bort til henne og sa:» Du må se på skjermen, du må se skjermen».

Juble

– Da skjønte jeg at det hadde gått fort. Men jeg ble litt overrasket, det må jeg si. Jeg prøvde å få en hurtig åpning – ikke for fort, men vaere med og få meg en posisjon og slå meg til ro. Jeg visste at det var tøffe jenter i feltet og at så lenge jeg klarte å vaere i feltet vil det vaere bra, forteller Hynne.

Og bra ble det, da Hynne passerte mållinjen på VM-banen hadde hun løpt 800 meter under to minutter for aller første gang. Den VM-klare jenta sier hun har mer inne.

– Jeg vil helst ikke si noe tid. Men det er klart at det kan gå fortere, det er jeg helt overbevist om. Og det er deilig, sier 27-åringen.

– Sykt proffe

– Dette var fantastisk. Dette viser hva som bor i henne. Og det er gøy at hun gjør det på stadion hvor VM skal arrangeres, sier Norges Friidretts­forbunds toppidrett­ssjef, Håvard Tjørhom, til NTB.

Fra tribunepla­ss i London kunne han juble for nok en VMklar norsk utøver.

– Hun har en god kapasitet inne, og det er gøy å se at hun får det ut når det er løp. Det var fantastisk moro, sier Tjørhom videre.

– Jeg skal prøve å nyte det litt. Så skal jeg prøve å vaere skikkelig ladet opp når vi kommer tilbake hit i august, sier Hynne som skryter uhemmet av både stadion og arrangøren­e.

Hynnes tid holdt for øvrig til en tredjeplas­s i løpet. Charlene Lipsey fra USA vant 800-meteren på 1.59.43, mens britiske Shelayna Oskan-Clarke løp inn til andreplass på tiden 1,59.82.

Pedersen til finale

Isabelle Pedersen klokket inn til 12,82 under forsøkshea­tet på 100 meter hekk, som var Diamond League-øvelse denne søndagen. Tiden holdt til finaleplas­s, der vi dessverre ikke fikk se den norske jenta på sitt beste. Bergensjen­ta løp inn på 13,01, som holdt til en sjuendepla­ss.

Vant gjorde amerikansk­e Kendra Harrison på tiden 12,39 foran australske Sandra Pearson på 12,48. Sharika Nelvis løp inn til tredjeplas­s på tiden 12,62

Skryt fra storebror

Filip Ingebrigts­en løp sin andre 1500 meter på få dager. Med tiden 3.34,91 ble han nummer tre. En offensiv Ingebrigts­en ledet inn på oppløpet, men britiske Chris O’Hare og kenyanske Vincent Kibet passerte den norske 24-åringen helt på tampen og løp inn på henholdsvi­s 3.34,75 og 3.34,88.

– Nok et godt løp av Filip, skrev storebror Henrik på sosiale medier, etter at lillebrore­n kun var hundredele­r fra seier i London.

Øvelsen var ikke en del av DLprogramm­et.

VM i friidrett arrangeres fra 4. til 13. august i nettopp London. (NTB)

 ??  ??
 ?? FOTO: AUDUN BRAASTAD / NTB SCANPIX ?? KLARTE KRAVET: Hedda Hynne klarte VM-kravet på 800 meter under Diamond League-stevnet i London søndag.
FOTO: AUDUN BRAASTAD / NTB SCANPIX KLARTE KRAVET: Hedda Hynne klarte VM-kravet på 800 meter under Diamond League-stevnet i London søndag.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? MANGLET LITT: Isabelle Pedersen endte på en 7. plass i finalen på 100 meter hekk.
FOTO: NTB SCANPIX MANGLET LITT: Isabelle Pedersen endte på en 7. plass i finalen på 100 meter hekk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway