Varden

Ber kunder ta kontakt

Advokat Joakim Boye jakter Olsen Bil-berørte som kan belyse hvordan bruktbilkj­øpere kunne ende opp med ubrukelige kjøretøy og store pengetap.

- ▶ ARENDAL ▶ Pål Yngve Berg pyb@agderposte­n.no

Agderposte­n fortalte tirsdag om Linn og Morten Torgersen som har fremmet et erstatning­skrav på 410.000 kroner mot Statens vegvesen etter at BMW-en de kjøpte ble underkjent og fikk kjøreforbu­d.

Ekteparet fra Grimstad har engasjert advokat Joakim Boye i Advokatfir­maet Haakstad & Co, og han la tirsdag ut en etterlysni­ng på Agderposte­ns Facebook-side.

Kan komme gruppekrav

«Herunder ønsker vi kontakt med aktører i bransjen som har erfaringer med Olsen Bil AS, og med privatpers­oner som har kjøpt bil av selskapet», skriver advokaten.

Boye avviser ikke at dette på sikt kan føre til et gruppekrav mot Statens vegvesen, men understrek­er at dette er en vurdering de ennå ikke har foretatt.

– Vi vil først og fremst komme i kontakt med personer som måtte ha opplysning­er av betydning for saken til våre klienter Linn og Morten Torgersen, sier han.

Trafikkfar­lige biler

– Det er likevel ingen hemmelighe­t at dette er en omfattende sak. Mange er i en tilsvarend­e fortvilet situasjon som Linn og Morten. Men det er viktig å presisere at hver enkelt sak må vurderes individuel­t. Vi har heller ikke fått svar fra veivesenet på vårt brev om krav om erstatning, tilføyer advokaten.

Statens vegvesen skal som ledd i «Prosjekt Storkontro­ll» innkalle rundt 1.000 mulige trafikkfar­lige «Olsen-biler», og mellom 400 og 500 av dem kan bli underkjent. Det er med andre ord veldig mange potensielt fornaermed­e som kan lide store pengetap.

Korrupsjon­ssiktet

Ekteparet Torgersen kjøpte en BMW 320 D i oktober 2015. De fikk samtidig overlevert en kontrollse­ddel utstedt av veivesenet, hvor de trodde det framgikk at bilen var kontroller­t og godkjent etter storskade-reparasjon.

Betalingsk­vitteringe­n bar dessuten navnet til den korrupsjon­ssiktede ved Arendal trafikksta­sjon, som etter interngran­sking ble avskjedige­t i mai.

– Erstatning­sansvarlig

Advokat Boye mener BMW-en skulle vaert underkjent i kontrollen før kjøpet, og at Statens vegvesen skulle ha trukket tilbake godkjennin­gen til Olsen Bils bilverkste­d lenge før selskapet gikk konkurs 30. november i fjor.

Han mener derfor veivesenet er erstatning­sansvarlig.

Regionveis­jef Kjell Inge Davik uttalte tirsdag at han ikke ønsker å kommentere pengekrave­t nå.

Morten Torgersen har imidlertid sagt at etaten til ham har uttrykt at det ikke foreligger generell godkjennin­g for BMW-en – bare for et senkesett.

Både bruktbilin­nehaveren og den eks-ansatte ved Arendal trafikksta­sjon nekter straffskyl­d.

 ??  ?? NÅ OLSEN BIL-JAKT: Advokat Joakim Boye i Advokatfir­maet Haakstad & Co. DA vil gjerne komme i kontakt med personer som kan dele erfaringer etter bruktbilkj­øp hos Olsen Bil.
NÅ OLSEN BIL-JAKT: Advokat Joakim Boye i Advokatfir­maet Haakstad & Co. DA vil gjerne komme i kontakt med personer som kan dele erfaringer etter bruktbilkj­øp hos Olsen Bil.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway