Varden

ANDRE MENER

- Klassekamp­en

Etter at Dagens Naeringsli­v denne uken skrev om pengebruke­n på Stortinget, har presidents­kapet og administra­sjonen høstet tverrpolit­isk kritikk. På listen står ny kommunikas­jonsavdeli­ng og grafisk profil, en trykkemask­in med gullskrift, samt egen baker og fotograf.

Saken om pengebruke­n kommer rett etter en rekordstor budsjettsp­rekk i forbindels­e med oppussing. I den saken har stortingsp­resident Olemic Thommesen (H) og stortingsd­irektør Ida Børresen ikke fremstått tillitvekk­ende. Byggesaken er en skandale. Men det må

ses uavhengig av den siste tids satsing på åpenhet og kommunikas­jon.

Hovedtrekk­ene i de grepene Stortinget har gjort, er å gjøre institusjo­nen mer åpen, tilgjengel­ig og utadrettet. Det er klokt å tilby folk større innsyn i de politiske prosessene. Stortinget når nå ut til flere. (...) Dette er en gledelig utvikling som bør fortsette i retning av mer åpenhet. Bergens Tidende

Vi for vår del kan vanskelig se hvorfor det skulle vaere noe galt i å tvinge elever til skolebenke­n. Å redusere fravaeret i videregåen­de skole er et politisk mål de faerreste er uenige i. Det er heller ikke åpenbart at plikt til å dokumenter­e sykdom med legeerklae­ring når man er borte mer enn 10 prosent av timene, er noe grusomt menneskere­ttsbrudd mot elever på videregåen­de skole. (...)

Derimot har det vaert en reell bekymring om hvorvidt strengere fravaersre­gler vil føre til økt frafall. Dersom regjeringe­n har rett i at så ikke er tilfelle, bortfaller det viktigste argumentet vi kan se mot regjeringe­ns fravaersgr­ense. I så fall bør de rødgrønne partiene og Elevorgani­sasjonen vaere voksne nok til å innse at slaget er tapt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway