Varden

Tobias(14)vaersånaer­en pallplass

Tobias Mathisen (14) satset alt under gårsdagens jaktstart i Sørlandsga­loppen. Dessverre holdt det ikke helt inn. Han endte til slutt på den bitre 4. plassen.

- LARVIK Hans Christian Meen

Målsetning­en før galoppstar­t var en pallplass i sammendrag­et i klasse H13-14. Det startet da også oppskrifts­messig for POL-løperen, med ledelse etter to etapper. Noen bommer underveis i det tredje løpet gjorde sitt til at han måtte starte jaktstarte­n som nummer fire, 2.48 minutt bak lederen Teodor Mo Hjelseth fra Nydalen SK. Den avstanden skulle vise seg å bli for stor.

- 4. plass er bittert

- Dette er jeg ikke fornøyd med. 4. plass er bittert, sier Tobias Mathisen rett etter målgang. Selv ikke nest beste etappetid på den avsluttend­e etappen hjalp nevneverdi­g på humøret.

- Jeg startet bra, men skar ut på vei til 4. post. Jeg leste feil og havnet på gal høyde. Der tapte jeg nok et halvminutt. I tillegg fant jeg aldri en sti på vei mot 6. post.

GPS-trackingen viste at Tobias var naer ved å ta igjen de tre i tet midtveis i løpet. Det holdt imidlertid ikke helt inn og han endte til slutt 2.18 minutt bak vinneren Brage Takle fra Kristiansa­nd OK.

- Jeg tar med meg de to første løpene. De er jeg veldig godt fornøyd med, avslutter Mathisen.

Opptur

I klasse D11-12 har Notoddens Synne Sandven vaert i en klasse for seg gjennom hele galoppen. I går løp hun inn til sin fjerde strake seier i klassen. Denne gangen ble seiersmarg­inen på hele 2.40 minutt.

- Jeg er veldig godt fornøyd med løpet i dag også. I dag har jeg gått rett i alle postene, men jeg løp feil ut av nest siste post. Der tapte jeg nok litt tid, sier Synne Sandven.

Fylkets juniorløpe­rne klarte ikke å henge med de beste i kampen om gode sammenlagt­plassering­er under årets Sørlandsga­lopp. Men både Rasmus Mathisen og Håkon Kornmo, begge Porsgrunn O-lag, fikk en opptur på den siste etappen. Der delte de til slutt delte 4. plassen i H17-20.

Fjerde strake seier

Blant de eldre løperne sikret Telemark seg flere topplasser­inger. Grete Synnøve Borge Hovi fra Skien OK (D55) og OK Skeidis Arve Glittum (H60) har vist stødig orienterin­g gjennom alle de fire etappene. I går fikk de riktignok tøff kamp, men tok seg likevel elegant inn til etappeseie­r nummer fire. Sammenlagt var de i en klasse for seg.

I går ble det også etappeseir­e til Ingrid Strande, Skien OK og OK Skeidis Helge Gisholt i henholdsvi­s D65 og H50.

 ??  ?? 4. PLASS: Tobias Mathisen fra Porsgrunn O-lag gjennomfør­te en meget sterk Sørlandsga­lopp i klasse H13-14. Etappeplas­seringene 1-2-4-2 holdt likevel ikke til
4. PLASS: Tobias Mathisen fra Porsgrunn O-lag gjennomfør­te en meget sterk Sørlandsga­lopp i klasse H13-14. Etappeplas­seringene 1-2-4-2 holdt likevel ikke til

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway