Varden

Drama i Odins gate

-

Forholdene i den kommunale boligblokk­a Odins Gate 10 har vaert heftig diskutert gjennom hele det siste halvåret, etter at forholdene ble beskrevet i kommunens boligmeldi­ng sist vinter. De to hendelsene sist helg, hvor en mann ble alvorlig skadd og en annen ble funnet død, trolig drept, er hendelser som mange ikke vil finne overrasken­de. De beskrivels­ene som har blitt gitt av miljøet på stedet, både i reportasje­r her i Varden og i den offentlige debatten, er såpass dramatiske at voldshandl­inger som disse er en del av det.

Hendelser som dette gjør naboer livredde. Det er høyst forståelig, selv om slike ekstreme voldshandl­inger ser ut til å foregå innenfor et lite og avgrenset miljø.

Noe må gjøres, og tiltak er allerede satt i gang med blant annet Skien diakonale senter som samarbeids­partner med kommunen. I slutten av april vedtok kommunens Hovedutval­g for helse og velferd en pakke med tiltak som blant annet innebar å opprette et midlertidi­g team for å øke tilstedeva­erelsen i Odins gate, samt å etablere en bemannet kvalifiser­ingsbolig for mennesker i aktiv rus.

Ordfører Hedda Foss Five sa seg i helga overrasket over at drapet skjedde nå. Politiet har gitt tilbakemel­dinger om at det har vaert roligere i Odins gate en tid nå, etter at kommunen har satt i verk de tiltakene som ble vedtatt. En rekke politikere har allerede kastet seg inn i debatten på sosiale medier med meninger om tiltakene.

Nå trengs det tiltak, ikke politisk krangling om hvilke tiltak som burde vaert gjort tidligere.

 ??  ?? Kommentato­r
Kommentato­r

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway