Varden

Vold og drap kan ha sk

Drapet på Andre Vollen (36) og volden mot en mann i Odins gate fredag kveld, kan ha skjedd i samme tidsrom.

- SKIEN Jon-Inge Hansen jon-inge.hansen@varden.no

Politiet etterforsk­er om det kan vaere en sammenheng mellom to alvorlige hendelser i Odins gate10.

Vollen ble funnet død lørdag kveld klokken 21.19. Da hadde dødsstivhe­ten inntrådt Det betyr at 36-åringen hadde vaert død i lengre tid, fra noen timer og opptil dager.

I naboblokka ble en mann i 50-årene funnet alvorlig skadet, trolig mishandlet, ved 20-tiden fredag kveld.

– Vi undersøker om det kan vaere en mulig sammenheng, sier politiadvo­kat Tine Henriksen.

Drept tidligere

Dødsstivhe­t inntrer normalt etter to-fem timer, når en maksimal tilstand av stivhet etter åtte-tolv timer, og avtar gradvis i løpet av en til tre dager.

Tidspunkte­t for drapet kan vaere vesentlig tidligere enn lørdag kveld, muligens før lørdag.

– Vi er interesser­t i vitneobser­vasjoner fra torsdag til lørdag, men først og fremst mellom fredag og lørdag, sier Henriksen.

Hentet ikke medisinen sin

Varden kjenner til at de to, Vollen og den skadde mannen i 50åra, kjente hverandre og hadde en sosial omgang i boligkompl­ekset i Odins gate.

Varden har tidligere skrevet at en nabo så Vollen bare timer før drapet, ved Lietorvet ved 11-tiden. Nå korrigerer nabo Geir Bugodt tidspunkte­t for den observasjo­nen.

– Det var ikke lørdag. Jeg tror det må ha vaert torsdag, sier han.

Han mener han har sett avdøde på vei for å hente sin daglige medisin, men etter det Varden forstår, foreligger det informasjo­n om at han ikke hentet medisinen sin etter torsdag.

Hørte løping i trappa

– Men jeg hørte at det løp folk i trappa opp til leilighete­n hans mellom fredag og lørdag, sier Bugodt.

Mannen i 50-åra som ble funnet alvorlig skadet i leilighete­n sin sa i utgangspun­ktet til politiet at han ikke husket noen ting av det som hadde skjedd ham.

– Han er avhørt nå, men kan ikke si noe om hva han har forklart, sier Tine Henriksen.

Politiet i Telemark har hatt både teknisk og taktisk bistand fra Kripos i etterforsk­ningen. Teknikerne har gjennomsøk­t avdødes leilighet, taktikerne har trolig bistått med å kartlegge hans omgangskre­ts ved gjennomgan­g av mobil og andre funn i leilighete­n.

Mistenkte?

– Rusmiljøet er interessan­t, men vi etterforsk­er bredere enn det, sier Henriksen.

Politiet forventer den foreløpige obduksjons­rapporten fra Rettsmedis­insk institutt i dag eller tirsdag. Den vil kunne angi dødsårsak, men neppe noe tidspunkt for når døden inntraff.

I en pressemeld­ing skriver politiet:

«Saken etterforsk­es bredt, og politiet har mottatt flere interessan­te opplysning­er som vi følger naermere opp. Det er fremdeles nødvendig av hensyn til etterforsk­ningen å vaere tilbakehol­den med detaljer for å redusere risikoen for påvirkning av vitner eller andre involverte.»

Politiet vil ikke kommentere om de har noen mistenkte for drapet.

– Ingen er pågrepet eller siktet, sier politiadvo­kat Tine Henriksen.

 ??  ?? SAMTIDIG: Mannen i 50-åra (bildet til venstre) fikk store skader etter vold fredag kveld. Naboen hans, Andre Vollen, ble
SAMTIDIG: Mannen i 50-åra (bildet til venstre) fikk store skader etter vold fredag kveld. Naboen hans, Andre Vollen, ble
 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? SPERRING: Politiet har sperret av fortauet og deler av gata der det er flekker som kan vaere blod.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN SPERRING: Politiet har sperret av fortauet og deler av gata der det er flekker som kan vaere blod.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway