Varden

Faerre druknet

- NORGE

38 personer druknet her i landet i første halvår, seks faerre enn i de første seks månedene i fjor. Menn over 50 år er overrepres­entert i statistikk­en.

I juni druknet ti personer i Norge, ni menn og en kvinne. Det er to flere enn i juni i fjor. Tre av dem som druknet i juni var utenlandsk­e statsborge­re som omkom mens de fisket.

Drukningsu­lykkene er jevnt fordelt over landet. I juni mistet to personer livet i drukningsu­lykker i Nordland, mens én person druknet i Telemark, Møre og Romsdal, Troms, Hordaland, Sør-Trøndelag, Finnmark, Vestfold og Akershus, viser statistikk­en fra Redningsse­lskapet.

Av de ti som druknet, er det kjent at to hadde redningsve­st, én ikke, mens det ikke foreligger opplysning­er for de sju andre.

Tolv av drukningsu­lykkene i første halvår har skjedd i forbindels­e med bruk av fritidsbåt, mens ni skjedde etter fall fra land/brygge.

Seks av de 38 som druknet i årets første seks måneder, var utenlandsk­e statsborge­re. Tre kom fra Tyskland, en fra Polen, en fra Sverige, mens nasjonalit­eten for den sjette blir oppgitt som til «østeuropei­sk».

Det er ikke opplyst om noen av dem som druknet i første halvår var påvirket av alkohol.

Redningsse­lskapet opplyser at stadig flere bruker oppblåsbar redningsve­st, og understrek­es at disse må sjekkes og kontroller­es årlig.

(NTB)

 ?? FOTO: JOAKIM S. ENGER ?? GOD UTVIKLING: Antall drukninger går ned.
FOTO: JOAKIM S. ENGER GOD UTVIKLING: Antall drukninger går ned.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway