Varden

Åpnet Seljords første k

– Vi har hatt en pangstart, sier Asbjørn Speikland og Yufang Chen om den første uka som drivere av Seljords første kinarestau­rant.

- SELJORD ▶ Vendy Berg Hegle vendy.berg.hegle@ varden.no

Fredag 30.juni åpnet Asbjørn Speikland og Yufang Chen «Charm’s kinamat» på Slettentun­et, og dermed har Seljord fått sin første kinarestau­rant.

– Vi har hatt en pangstart her, og er veldig fornøyde med tilbakemel­dingene. Det er mange som sier at de har venta på dette, sier Speikland fornøyd.

Oppdaget av festivalgj­engerne

De er imidertid ikke helt alene om å tilby asiatiske smaker i kommunen. Wassanas Thaimat har holdt det gående i Brøløsvege­n siden 2012. Før var naermeste kinamat i Bø eller på Notodden for seljording­ene, og Speikland håper de kan lokke til seg besøkende fra hele VestTelema­rk. Dessuten har de allerede fått erfare at festivalpu­blikummet ikke bare holder seg på Dyrskuplas­sen.

– Det skjer noe hele sommeren i Seljord, og vi har hatt flere trivelige gjester på besøk fra Seljordfes­tivalen i løpet av uka.

Pusset opp siden september

Speikland og Chen kjøpte lokalet som tidligere rommet både regnskapsk­ontor og tannlege i september i fjor, og har gjort en omfattende oppussings­jobb for å tilpasse bygget til restaurant.

Mens de har jobbet har mange vaert innom om og vaert nysgjerrig­e og spente på når åpningen skulle vaere.

– Yufang er kokk og har hatt et ønske om å få til dette i Seljord. Fra før av driver hun som naturterap­eut i andre etasje her, forteller han.

Noen av kundene har spurt om de ikke også skal ha noen norske retter på menyen i tillegg, men der er svaret nei.

– De som ønsker norsk tradisjons­mat henviser vi til Sjøormkroa. Vi ønsker ikke å gå i veien og snuble i hverandres produkter, understrek­er Speikland.

Helt nytt

Selv er han pensjonert båtkalesje­maker fra Flatdal.

– Å drive restaurant er med andre ord et ubeskrevet blad for meg. Det er gøy å prøve noe helt nytt, sier han. Mens Yufang Chen er sjefskokk, omtaler Speikland seg selv som altmuligma­nn på kinarestau­ranten. Charm’s har i alt seks ansatte i det daglige.

 ??  ?? CHARM’S: I tidligere revisor og tannlegeko­ntorer på Slettentun­et har Charm’s kinamat flyttet inn.
CHARM’S: I tidligere revisor og tannlegeko­ntorer på Slettentun­et har Charm’s kinamat flyttet inn.
 ??  ?? OPPUSSING: Det var en omfattende jobb å gjøre om lokalene l restaurant.
OPPUSSING: Det var en omfattende jobb å gjøre om lokalene l restaurant.
 ??  ?? NY RESTAURANT I BYGDA: Asbjørn Speikland og Yufang Chen har åpnet Seljords første kinarestau­rant.
NY RESTAURANT I BYGDA: Asbjørn Speikland og Yufang Chen har åpnet Seljords første kinarestau­rant.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway