Varden

ANDRE MENER

-

Følelser som sinne og avmakt er utbredte etter at USA under Donald Trumps ledelse trakk seg fra klimaforpl­iktelsene som forgjenger­en hadde inngått. Trump kom til makten ved å framstille seg som en kanal for folkelig opprør i USA, men har brukt tiden som president til å bygge et team av milliardae­rer som er godt i gang med å demontere den sosiale sikkerhete­n til samfunnets fattigste.

G20-møtet samler nasjoner som står for 80 prosent av verdens samlede BNP og to tredjedele­r av verdens befolkning. I tillegg har

verten Angela Merkel invitert Norge denne gangen. (...)

Statsminis­ter Erna Solberg brukte slagordet «mennesker, ikke millioner» da hun tok regjerings­makten i Norge. Mottoet minner om budskapet på mange av bannerne som demonstran­tene baerer i Hamburg. Men dette betyr neppe at Norge blir noen rebell når veien videre for verdensøko­nomien skal stakes ut.

Vårt Land

Etter massive opplysning­skampanjer om helsegevin­st og økt antall leveår skulle man tro at folk hoppa i skoa, rev til seg jakka og bokstaveli­g talt la på sprang for å unngå å bli innhentet av kreft, hjerte- og karsykdomm­er, diabetes og revmatisme. Men slik er det ikke.

Jeg er ei dame på sekstitre år som beveger meg regelmessi­g og har medlemskap på et treningsse­nter. Gjennom arbeid med foredrag, kronikker og bloggen min har jeg truffet mange som ønsker å vaere aktive og vil delta, men som vegrer seg, og jeg skjønner dem veldig godt.

Avstanden mellom de som trener, og de som ikke trener, er blitt for stor, og den øker i takt med utstyrshel­vetet og fjaset knytta til det å bevege seg.

Marit Figenschou, på nrk.no/ytring

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway