Varden

Verdt mer enn motstander­en

Det velkjente tyske nettstedet transferma­rkt.de vurderer Odd drøyt ni millioner mer verdt enn ecupmotsta­nder Vaduz fra Liechtenst­ein.

- SKIEN

Det er ikke to av Europas fotballsto­rheter som braker sammen, og skal man tro transferma­rkt, er det heller ikke spillere som vil generere de største overgangss­ummene i naer framtid.

Men selv om nettstedet er ganske velrenomme­rt i sin bransje, og på topp 25-liste over Tysklands mest besøkte sider, skal man ta det for god fisk?

– Brukbart gode

– Jeg kjenner til transferma­rkt. De har vel ord på seg for å vaere brukbart gode, selv om de ikke treffer på alt, sier Odds daglige leder, Einar Håndlykken.

Samme oppfatning har flere hatt når det gjelder spekulasjo­ner rundt overganger, men når det gjelder vurderinge­r av spilleres verdi, vil i alle fall ikke Håndlykken ha en oppfatning av tallene som presentere­s.

Oldrup øverst

I sammenlikn­ingen Odd og Vaduz, blir troppen til skiensklub­ben vurdert naer ti millioner mer verdt, og øverst på de individuel­le tallene, troner Fredrik Oldrup Jensen.

Hva belgiske Zulte Waregem var villig til å betale for Odds sentrale midtbanesp­iller, har aldri kommet offentligh­eten til del. Men det var trolig et godt stykke unna de 8,2 millionene han er verdt, ifølge transferma­rkt.

– Av prinsipp mener jeg ikke noe offentlig om verdi på noen av våre spillere, er den ganske selvsagte kommentare­n fra Håndlykken.

Subjektive vurderinge­r

Jone Samuelsen og Fredrik Semb er begge verdsatt til 7,3 mill., mens Rafik Zekhnini og kaptein Steffen Hagen står side om side på 6,4.

Tallene er selvsagt kun subjektive vurderinge­r, uavhengig

av hva en situasjon med en ivrig kjøper eller selger kan føre til. Man kan gjette svaret hvis noen hadde forsøkt å bytte til seg Zekhnini mot 6,4 millioner norske kroner.

Costanzo 7,3

Hos Vaduz er det den tidligere sveitsiske landslagss­pilleren Moreno Costanzo som vurderes mest verdifull. 7,3 mill. lyder den antatte prislappen på den 29 år gamle midtbanesp­illeren.

For Håndlykken og Odd er nettsteder som transferma­rkt og andre i samme bransje, sjelden eller aldri brukt som et arbeidsred­skap.

Trenger ikke

Forklaring­en er såpass enkel som at Odd like sjelden eller aldri vurderer spillere man ikke har et forhold til fra tidligere, eller som man sjekker naermere via andre referanser.

Da trenger man ikke informasjo­n som er bare et par klikk unna på nettet.

– Det er ikke ofte vi ser an det man kan kalle ukjente spillere. Derfor har vi ikke behov for å bruke nettsteder som transferma­rkt, sier den daglige lederen.

 ??  ?? TØFFERE: Odd regner med tøffere motstand i 2. runde av kvalifiser­ingen, og Vaduz, her ved Robin Kamber, tok for seg i forrige rundes møte med walisiske Bala Town.
TØFFERE: Odd regner med tøffere motstand i 2. runde av kvalifiser­ingen, og Vaduz, her ved Robin Kamber, tok for seg i forrige rundes møte med walisiske Bala Town.
 ?? FOTO: VEGARD W. GRØTT, NTB SCANPIX ?? MEST VERDT: Fredrik Oldrup Jensen er den mest verdifulle av Odds spillere, mener transferma­rkt.
FOTO: VEGARD W. GRØTT, NTB SCANPIX MEST VERDT: Fredrik Oldrup Jensen er den mest verdifulle av Odds spillere, mener transferma­rkt.
 ?? FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX ??
FOTO: REUTERS/NTB SCANPIX

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway