Varden

– Ser ikke for meg et klubbytte i Norge

Sigurd Hauso Haugen tror på flere sesonger i Odd.

- SKIEN

Olivier Occéan har kontrakt ut denne sesongen og er foreløpig ikke enig med Odd om en ny. Dermed er det bare Hauso haugen og Torbjørn Agdestein som er rene spisser av spillerne som er A-lagsaktuel­le. Den unge spissen er kanskje Odds mest populaere spiller blant supportern­e nå om dagen.

Toppscorer i Eliteserie­n

Han har kontrakt ut 2018, men tror den blir forlenget.

– Jeg må ha mer spilletid enn det jeg har hatt, og jeg må begynne å starte kamper. Det fortjener jeg. Men jeg ser ikke for meg å bytte til en klubb i Norge. Jeg tenker heller at når jeg er toppscorer i Eliteserie­n, da er jeg er kanskje ferdig her. Og da får jeg muligens sjansen til å reise utenlands, ler måltjuven.

– Tror du at 2018-sesongen er da du blir førstevalg­et?

– Det spørs hva de gjør, om de forlenger med Occean eller henter en annen spiss. Jeg skal i alle fall kjemp for den plassen.

Enorm statistikk

Det er nok ikke så mange spillere som kan vise til den samme statistikk­en i Europa som Sigurd Hauso Haugen. I begge kampene mot Ballymena kom han inn etter 77 minutter og i begge kampene scoret han mål. – Ikke så ille, ler han. – Men jeg tenker at jeg skal score i hver kamp jeg spiller. For meg så er det bare det jeg forventer av meg selv.

– Hva forventer du av spilletid mot Vaduz?

– Så lenge jeg får spilletid på A-laget er jeg fornøyd. Jeg forventer at jeg får starte i en av de tre kampene den neste uken. Vi har kamper torsdag, søndag og torsdag. Jeg regner med at det åpner seg noen muligheter når vi spiller så tett.

Bom, bom og bom

Odd sliter med å score mål. Det er kanskje ikke så rart, i alle fall ikke når man ser på avslutning­ene på treningene (se video på varden.no).

– Vi har mer en nok ferdighete­r til å score, men det ligger i hodet. Etter et par kamper uten mål begynner man å tenke. – Men er det ikke slik at det man gjør på trening, det gjenskaper man i kamp? – Jo, til en viss grad. Nå er det veldig forskjell på trening og kamp. Nå har vi hatt to dager med oppstart for å få kroppen i gang og vaere skikkelig klare til de to neste kampene. Så man skal ikke legge altfor mye i det som skjedde på de første treningene. – Men hvis det hadde sittet en unggutt på tribunen og sett at A-lagsspille­rne til Odd hadde skutt og bommet og så mye hadde han kanskje klødd seg i hodet? – Ja kanskje. Hva sjal jeg si? Det er kanskje litt kritikkver­dig når vi ikke får ballen i mål.

 ?? FOTO: NILS-TORE OLSEN ?? TOPPSCORER: Sigurd Hauso Haugen (midten) ser ikke for seg spill for andre norske klubber i Eliteserie­n, men heller at han reiser utenlands – etter at han har blitt toppscorer i serien. Til venstre er Fredrik Oldrup Jensen, som fortsatt er jaktet av...
FOTO: NILS-TORE OLSEN TOPPSCORER: Sigurd Hauso Haugen (midten) ser ikke for seg spill for andre norske klubber i Eliteserie­n, men heller at han reiser utenlands – etter at han har blitt toppscorer i serien. Til venstre er Fredrik Oldrup Jensen, som fortsatt er jaktet av...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway