Varden

Skjaergård­ens nye rockere

Det er kult når rockeband er på cruise i Karibia, og da bør det vel bli kult med rocke-cruise i Kragerø.

- ▶KRAGERØ Aslak Thorsen

Den fredede ferja «Gamle Kragerø» ble utsolgt på første tur! Det er ungdommer med tilknytnin­g til Kragerø, men som i tillegg til studier og jobber, vil slå seg løs musikalsk. Med utsolgt ferje og litt driftsstøt­te til ferjeturen fra Kragerø kommune, vil det gå rundt.

Tre band på dekk

Tre band stiller på dekk, alle med Kragerø-tilknytnin­g. Initiativt­akerne Mats WaWa Band med Marianne Berg Nilsen, Anders Hegland, Mats Mentzen Wang, Knut Mindrebø og Jonas Lønner er vanligvis opptatt med laererstud­ier og arbeid i skolen i Oslo, men lengter av og til kraftig hjem til Kragerø. Marianne også, selv om hun er fra Trondheim.

De andre bandene er «Alfresco Flavour» og «Alstrup Apocalypse» og de lover å sette spor etter seg i ferjedekke­t.

Vet ikke hvor de skal

– Vi vet ikke helt hvor vi havner, men vi har snakket med skipperen som sier vi skal se an vaeret og ikke minst vinden før vi bestemmer cruise-løypa. Vi skal ha det gøy og det kan bli ganske intenst når vi skal klemme et helt rockecruis­e ombort i en så liten ferje, fastslår musikerne, som lager alle låtene selv.

Anders Hegland er sønn av Kragerøs forrige ordfører og den ene som nesten har flyttet hjem igjen allerede.

– Jeg utdanner meg til laerer og håper å få jobb på Kragerø barneskole. Jeg har bare et halvt studieår som jeg må få unna parallelt med jobb. Men jeg gleder meg, sier han, og tåler litt misunnelse­ns blikk fra de andre.

MF «Gamle Kragerø» har plass til 77 ombord og kursen bestemmes når fortøyning­en kastes.

Direkte livlig kan det bli utover kvelden.

– Vet dere at maskinen ombord er en tresylindr­et totakter som av og til dunker i valsetakt?

– Det har vi hørt og det skal vi prøve å flette inn, lover rockerne. Men de lover også å vaere inne ved Jernbaneka­ia igjen klokka 22. aslak.thorsen@varden.no

 ?? FOTO: ASLAK THORSEN ?? EN FERJE FULL AV ROCK: Marianne Berg Nilsen, Anders Hegland, Mats Mentzen Wang, Knut Mindrebø og Jonas Lønne melder om utsolgt på første «Råkke-cruise med «Gamle Kragerø».
FOTO: ASLAK THORSEN EN FERJE FULL AV ROCK: Marianne Berg Nilsen, Anders Hegland, Mats Mentzen Wang, Knut Mindrebø og Jonas Lønne melder om utsolgt på første «Råkke-cruise med «Gamle Kragerø».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway