Varden

Vår kommune har faktisk ligget i front når det g jelder tiltak overfor rus og psykiatri.

- Sigrid Haukvik Telemark KrF

Eva Ebersten Ulvin

Barn som blir utsatt for vold og seksuelle overgrep blir ofte oversett eller ikke trodd. Det er et stort traume i seg selv.

Når naere omsorgsper­soner eller mennesker vi stoler på feier ting under teppet og legger lokk på ugjerninge­ne, så er det et stort svik mot barna. De blir ofte alene med historiene sine.

Konsekvens­ene er alvorlige

for den som blir utsatt for vold eller overgrep. Det fører ofte til angst og depresjone­r, dårlig selvbilde og forakt for sin egen kropp. Noen blir anorektike­re, andre overspiser­e. Det kan også gå utover skolegang og gi trøbbel i arbeidsliv­et senere. Flere som er utsatt for vold og overgrep skjønner ikke hva de har opplevd før langt ut i voksen alder, det er fortrengt. Da er det mye å ta igjen. Vi skylder barna og ungdommene våre å se dem og ta dem på alvor. Vi finner dem i hver kommune i Telemark. Vi må lytte til historiene deres og sørge for at samfunnet vårt har gode hjelpere.

KrF har tatt

dette på alvor og har sikret at det i 2017 blir bevilget over 500 mill. kroner til forebyggen­de tiltak, etterforsk­ning og oppfølging av barn som er utsatt for vold og overgrep. Det foreligger nå en opptrappin­gsplan der KrF er pådriver for at det skal bli et milliardlø­ft. KrF har sammen med Høyre og Frp blitt enige om en rekke tiltak. Dette er og blir en viktig sak for oss, og som jeg mener bidrar til at faerre barn og ungdom slipper å baere vonde opplevelse­r alene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway