Varden

PP-kryss satt på vent

-

Vestsida fellesskap

i Porsgrunn er skuffet over at PP-krysset nok en gang er satt på vent. Snart 10 år etter at lysreguler­ingen forsvant får de som bruker krysset nå beskjed om at et nytt og mer trafikksik­kert kryss ikke vil vaere ferdig i 2018, men tidligst i slutten av 2019.

Dagens trafikkmøn­ster truer

liv og helse, har velforenin­gen tidligere uttalt. Det er i alle fall ingen tvil om at det er et vanskelig kryss som krever største årvåkenhet enten man ferdes der som fotgjenger, syklist eller bilist.

Noe av forklaring­en

på utsettelse­n ligger i at krysset skal bygges om samtidig som det skal skje en oppgraderi­ng av Porsgrunns­tunnelen, som dermed vil vaere stengt. Det virker som en god forklaring. Men for brukerne er det nesten ubegripeli­g at det skal ta så lang tid.

Vestsida fellesskap er

dessverre ikke de eneste som kommer til å bli skuffet over at trafikktil­tak i Grenland blir utsatt eller droppet. Bypakke Grenland, som krysset inngår i, inneholder i utgangspun­ktet langt flere foreslåtte tiltak enn det vil vaere penger til innenfor de 2,67 milliarder kronene som den skal koste. Kostnadssp­rekken for Lilleelvpr­osjektet gjør kampen om penger til de øvrige prosjekten­e desto hardere. Vi snakker om mange store og kostbare planer, blant annet sammenheng­ende turvei langs elva, Århusbrua, atkomsten til Raset, gangbruer over elva ved Moldhaugen og Klosterøya og ikke minst Moflatapro­sjektet, som kommer opp til politisk behandling i Skien rett over sommeren.

Det kommer rett

og slett til å bli hard kamp om å få en del av bypakkemid­lene.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway