Varden

Ingen stoppet for å hjelpe

Ekteparet Moe Slinning hadde hentet sine to gutter i Lillesand da en bil i feil kjøreretni­ng skal ha krasjet rett i dem på E18. Familien reagerer på at fører stakk fra stedet, og at ingen vitner stoppet for å bistå.

- LILLESAND Silje Bratland Roksvåg

Helene Moe Slinning og familien opplevde for fire dager siden det de karakteris­erer som en «svaert skremmende» hendelse.

Foreldrene hadde hentet de to guttene i familien, Tellef (9) og Frithjof (11), i Lillesand og skulle kjøre hjem igjen til Tønsberg.

Ferden gikk på E18, og litt etter klokken 18 var de på vei ut av en sving langs Molandsvan­net litt nord for Arendal.

– Da kommer det plutselig en bil rett mot oss i vårt kjørefelt, forteller Helene Moe Slinning, som kjørte familiens SUV.

– Jeg rakk akkurat å svinge unna og ut mot grøften. Da kom det et kjempesmel­l, og det haglet glass inn i bilen. Speilet hadde løsnet, og hele vindusrute­n på min side var knust, fortsetter hun.

Fant ikke den andre bilen

Hun forteller at hun fikk kommet seg opp av grøften og parkert bilen i naermeste busslomme.

– Guttene hylte i baksetet. Det var sånn sett betryggend­e, da visste vi at det var liv i dem, sier Slinning.

Mannen hennes, Thor Andreas Moe Slinning, er lege. Hans første innskytels­e etter å ha forsikret seg om at familien var noenlunde i orden, var å sjekke hvordan det gikk med føreren av den andre bilen.

Kutt

– I refleks løp han bak for å se, men fant ingen bil der, forteller Helene.

Både hun og sønnen Frithjof (11) hadde fått kutt av glasset som sprutet inn i bilen. Foruten dette kom de heldigvis fra opplevelse­n uten fysiske skader.

Familien kontaktet politiet, og fikk beskjed om å ta bilder av ulykkesste­det og alle skader. Deretter kontaktet de NAF, som hentet bilen, fikk støvsugd bilen og plastret ruta slik at familien kom seg hjem igjen til Tønsberg. SUV-en er nå levert på verksted.

Pålagt å hjelpe

– At sjåføren av den andre bilen ikke stoppet, er det verste. Men det var også minst sekssju andre biler som bør ha sett hendelsen, som alle kjørte rett forbi, sier Moe Slinning.

For ifølge Vegtrafikk­loven er alle som er innblandet i eller kommer over en trafikkuly­kke forpliktet til å stanse og bistå. Den som bevisst passerer eller reiser fra et skadested uten å hjelpe, kan i ytterste konsekvens straffes med fengsel.

–Sjåføren meldte seg

Onsdag meldte sjåføren seg for politiet.

– Han var klar på at det var hans feil og at han hadde vaert uoppmerkso­m og kommet over i feil kjørebane, sier Helene Moe Slinning.

Sjåføren har forklart at han stoppet bilen, men kjørte av veien og opp til et hus i naerheten.

– Det var derfor vi ikke så dem langs veien. Med redde barn i bilen og tilsvarend­e skader på sin bil var de også i sjokk, sier Moe Slinning.

 ??  ?? INGEN STOPPET: Bilen ble påkjørt på E18 ved Molandsvan­n, men ingen stoppet for å sjekke hvordan det hadde gått.
INGEN STOPPET: Bilen ble påkjørt på E18 ved Molandsvan­n, men ingen stoppet for å sjekke hvordan det hadde gått.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway