Varden

Ingen god velkomst

Velkomsten ved den offentlige badestrand­a vitner om alt annet enn gjestfrihe­t.

- SAUHERAD Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Alle har lov til å nyte livet på Arines-stranda i Sauherad. Det ser bare ikke sånn ut. I hvert fall ikke hvis man ankommer langs veien som fører fram mot nedfarten til den samme stranda.

Virker privatiser­ende

Med et skilt som henviser til en kameraover­våket privat brygge, kjetting over veien og ytterliger­e et skilt med påskriften «Ingen parkering foran porten», er det null og niks som peker i retning av at allmennhet­en har all rett til besøke stranda – ikke langt fra Årnes brygge. Dette har også kommunalsj­ef Joar Saettem i Sauherad kommune merket seg. I et ferskt brev til beboere på Arines viser Saettem til at skilt og stenging helt klart virker privatiser­ende og at dette ikke er akseptabel­t med hensyn til allmennhet­ens rettighete­r.

Gir inntrykk av at det er stengt

– Den stengte nedkjøring­en og skiltingen gjør at området framstår mer stengt for allmennhet­en enn det vi mener er riktig, sier Saettem til Varden. Rett nok står det i regulering­sbestemmel­sene for området at kjøreatkom­sten ned til bryggeområ­det skal vaere stengt. Det er også et privat bryggeanle­gg her.

– Skiltingen gir likevel inntrykk av at her er det stengt for folk og at folk skal holde seg unna. Men strandområ­det skal vaere tilgjengel­ig for alle. Vi skal ta til stilling til dette med beboerfore­ningen, sier Saettem til Varden.

– Hvis skiltingen oppretthol- des, bør det ikke også settes opp et skilt som sier at folk er velkomne til å bruke stranda?

– Det hadde vaert en fin idé. Den kan Varden gjerne spille inn, sier Saettem.

Pinlig berørt talsmann

Talsmann for beboerne i Arines boligområd­e, Espen Lydersen, sier han har full forståelse for at man reagerer på skiltingen ned til den offentlige stranda.

– Jeg synes ikke noe om dette. Det skulle ha stått «Velkommen», og jeg synes det er pinlig. Men vi er ni boenheter, og flertallet ønsker at skiltingen skal vaere slik den er, sier Lydersen i en kommentar. Han viser til at bommen er helt legal og at skiltingen i seg selv ikke er feil. Dette er nå påpekt i et svar fra beboerne til kommunen.

– Burde dere ikke også akseptere et skilt der det står at badende er hjertelig velkomne?

– Det hadde vaert vårt ønske, sier Lydersen på vegne av seg selv og mindretall­et.

 ?? BEGGE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? «VELKOMMEN»: Du skal ha god kjennskap til lokale forhold for å tenke at dette er veien ned til et strandområ­de der alle som vil er velkomne.
BEGGE FOTO: ANDREAS SOLTVEDT «VELKOMMEN»: Du skal ha god kjennskap til lokale forhold for å tenke at dette er veien ned til et strandområ­de der alle som vil er velkomne.
 ??  ?? VED NORSJØS BREDD: Båthavna er privat, men strandområ­det som innledes i høyre bildekant er offentlig – selv om det ikke virker slik.
VED NORSJØS BREDD: Båthavna er privat, men strandområ­det som innledes i høyre bildekant er offentlig – selv om det ikke virker slik.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway