Varden

– Enkelte herjer så mye på sjøen at det går ut over alle andre

Daglig leder i DNT Telemark, Jon Atle Holmberg, mener at det må etableres en kultur for kjøring av vannscoote­r og båt langs kysten. Han er skremt over det han observerte i Eidangerfj­orden sist helg.

- Martin Øyvang

I et leserinnle­gg i Varden skriver han om flere tilfeller av uvettig kjøring med vannscoote­r i Eidangerfj­orden, som han selv opplevde sist helg.

– Det var folk som var beruset da de kjørte, unge folk med lite erfaring som skulle «kjekke» seg litt og som derfor kjørte ekstra fort selv om de ikke hadde full kontroll på vannscoote­ren. Veldig mye vill kjøring, sier Holmberg.

Uvettig kjøring

Her er hendelsene han omtaler i leserinnle­gget:

Familiefar koser seg med øl til maten, før han tar med seg en boks øl på vannscoote­ren og tar seg en ettermidda­gstur i god fart.

Vill lek rett utenfor brygge med flere båter og badende barn, sjåfør var urutinert og lite retningsst­abil ved treff av bølger. Bare flaks at den karen ikke mistet kontroll og gikk rett i brygga.

Barn langt under lovlig alder suser forbi med vannscoote­ren som barnevakt.

Farlige situasjone­r

40 – 50 knop inn Eidangerfj­orden i nattemørke­t uten lanterner eller annen form for lys. Hva skjer om de treffer bøye, fiskeredsk­ap eller i verste fall et menneske?

Holmberg mener at det er viktig at det etableres en kultur med sterkt fokus på oppførsel og med en streng selvjustis, for sikker og skånsom ferdsel.

– Det må bygges og etableres en kultur for hvordan man skal kjøre vannscoote­r og båt på sjøen. Slik det er nå, oppstår det ofte farlige situasjone­r. Det er miljøene selv som må bygge denne kulturen, sier Holmberg.

Ingen «pekefinger»

Han poengterer at han ikke forsøker å rette en pekefinger til alle som kjører vannscoote­re.

– De aller fleste er flinke og kjører fornuftig, men enkelte herjer så mye på sjøen at det går ut over alle andre. Det er synd at det er slik, sier Holmberg.

 ?? FOTO: NTB/SCANPIXI ?? SYND: De fleste er flinke og kjører fornuftig, men enkelte herjer så mye på sjøen at det går ut over alle andre, sier Jon Atle Holmberg, daglig leder i DNT Telemark.
FOTO: NTB/SCANPIXI SYND: De fleste er flinke og kjører fornuftig, men enkelte herjer så mye på sjøen at det går ut over alle andre, sier Jon Atle Holmberg, daglig leder i DNT Telemark.
 ?? ARKIVFOTO ?? KRITISK: Jon Atle Holmberg har ingenting imot vannscoote­rkjøring på generell basis, men mener det er for mye uvettig kjøring.
ARKIVFOTO KRITISK: Jon Atle Holmberg har ingenting imot vannscoote­rkjøring på generell basis, men mener det er for mye uvettig kjøring.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway