Varden

Pøbler tagget ned flere biler

Venche Skifjeld, som bor på Klosterøya i Skien, fortviler. I løpet av den siste uka har nemlig noen sprayet bilen hennes med maling.

- SKIEN Martin Øyvang ▶ martin.oyvang@varden.no

Politiet bekrefter at de har fått inn flere anmeldelse­r av haerverk på bil den siste tiden.

– Det første spørsmålet som dukker opp i hodet er «hvorfor»? Jeg synes det er helt utrolig at folk skal ødelegge andres eiendeler på denne måten, sier Skifjeld.

Hun oppdaget haerverket da hun skulle ta i bruk bilen fredag ettermidda­g. Da hadde bilen stått ubrukt på parkerings­plassen på Klosterøya siden mandag.

– Akkurat når det har skjedd vet jeg ikke, for jeg har ikke vaert ute på veien siden mandag. Jeg fikk naermest sjokk da jeg så, og selvfølgel­ig ble jeg sinna, sier hun.

Rampestrek?

Hun ringte til politiet for å anmelde haerverket og fikk da vite at det var flere andre biler som var blitt tagget på i Skien den siste tida.

– Trolig er det noen ungdommer som har gjort det som en rampestrek, men det kan også vaere noen som har gjort det med vilje. Uansett synes jeg det er helt fjernt å ødelegge på denne måten. Å bidra til at noen får tusenvis av kroner i utgifter. Nei, det er helt vanvittig, sier Skifjeld.

Frykter stor regning

Nå håper hun at regninga for å få fjernet fargen ikke blir for stor.

– Jeg har undersøkt med verkstedet og fikk da vite at de hadde klart å fjerne fargen med rens på en av de andre bilene som var blitt tagget på. Nå kan jo min bil ha stått i mange dager med fargen på og jeg vet ikke om det utgjør noen forskjell. Må jeg bytte dør og vindu vil det bli dyrt. Og fargen på lakken er spesialbes­tilt, så det vil også bli en ekstra kostnad, sier Skifjeld.

Mer haerverk

Politiet i Telemark bekrefter at de har fått inn anmeldelse­r om ulike typer haerverk på flere biler i Grenland den siste tiden.

– Det er både biler som har blitt tagget på, ripet opp eller fått ruter knust. Vi er interesser­te i tips hvis noen vet noe om hvem som kan stå bak. Hvis det har skjedd på steder uten overvåknin­gskamera er det ofte håpløst for oss å finne ut av det, men med publikums hjelp er sjansen større for oppklaring, sier operasjons­leder Jørn Gustav Larsen i Sør-Øst politidist­rikt.

 ?? FOTO: MARTIN ØYVANG ?? HAERVERK: Bileieren frykter en stor regning for å få bort taggingen på dør, vindu og felg.
FOTO: MARTIN ØYVANG HAERVERK: Bileieren frykter en stor regning for å få bort taggingen på dør, vindu og felg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway