Varden

Trikser politiet med tall?

- Tore Svarverud Kommentato­r

Politiet i Telemark tar ikke med de lengste utrykninge­ne i sine tall når de måler sin responstid. De er pålagt å rappotere inn 80 prosent av utrykninge­ne. I Varden mandag hevdet Sps stortingsk­andidat Åslaug Sem-Jacobsen at politiet gjør et bevisst utvalg av hva de rapportere­r inn til Politidire­ktoratet. Hensikten skal i så fall vaere å gi et så positivt bilde som mulig av situasjone­n.

Politiet er en etat som i høyeste grad er avhengig av publikums tillit. Når en stortingsk­andidat, som faktisk ikke er uten mulighet for å bli valgt, kommer med en såpass sterk beskyldnin­g, er det alvorlig. Men Sem-Jacobsen blir neppe, verken i fysisk forstand eller i overført betydning, arrestert for beskyldnin­gene, som ble satt fram under et besøk på Notodden politistas­jon.

Ettersom intensjone­n med SemJacobse­ns utspill er å få mer politiress­urser til distrikten­e, får hun langt på vei støtte fra politiet, selv om ingen direkte bekrefter at det skjer et bevisst utvalg av hva som blir og ikke blir rapportert av oppdrag.

Innsatsled­er og tillitsval­gt Bård Fjermestad sier i intervjuet med Varden at det er frustreren­de å vaere den siste av nødetatene som kommer fram til en hendelse. Han sier rett ut at politiet ikke har tilstrekke­lig med ressurser i vårt område.

Naerpoliti­reformen er navnet på reformen. Meldingen både fra politifolk­ene og Sem-Jacobsen er at det ikke er noe saerlig dekkende navn på den. Nå er den i ferd med å bli en viktig del av valgkampen i Telemark.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway