Varden

Masseklagi­ng etter at P-bøtene haglet

Et telefonsal­gfirma har levert en felles klage etter at det haglet med parkerings­bøter over unge ansatte med moped.

- PORSGRUNN

– Det er temmelig kjedelig å få ei bot som er større enn det jeg tjener på en dag her, sier Nikolai Sakshaug, Han er en av «bøteofrene» som jobber hos Artisti Tale på Friisebryg­ga.

17-åringen kan ikke fatte at mopeden sto i veien for noen da den var parkert ved inngangspa­rtiet. Gebyr: 900 kroner.

– Dagen etter parkerte jeg ute på parkerings­plassen her. Da ble det 600 kroner i bot.

Han er i godt selskap på den ungdommeli­ge arbeidspla­ssen.

Også Julie Victoria Wolden er blitt bøtelagt for totalt 1500 kroner, mens Nora Solheim «slapp med» ni hundrelapp­er.

Kommunen svarer med å si at 900-kronersbøt­ene skyldes at parkeringe­n var i strid med en parkering forbudt-sone. Bota på 600 kroner var for å stå for lenge på en tidsbegren­set parkering.

– Det skal de som kjører moped vite, sier trafikkbet­jent Marthine Larsen Sannes.

– I en parkering forbud-sone har jeg ingen myndighet til å si at noen kan stå der. Det er bare politiet som kan gi dispensasj­on, presiserer hun.

Trodde det var lov

Sjefen til de bøtelagte har sendt en klage til kommunen, der han klager på bøter for flere tusen kroner:

– Fra 5. til 7. juli fikk veldig mange av våre deltidsans­atte bøter for sine mopeder ved Frisebrygg­a (…) De plasserte mopedene sine ved inngangsdø­ren som de har fått beskjed om, for vi trodde at de kunne plassere de der. Det har de kunne gjort tidligere uten å ha fått bot. Nå har de dessverre fått bøter på flere tusen kroner. Dette er unge folk på 16–17 år som trodde de gjorde det riktige og som er svaert fortvilet over dette. Jeg håper dere kan vaere litt storsinnet og slette disse bøtene, er noe av det som blir framholdt i klagen som er signert avdelingsl­eder Maarten Smith.

Kommunen folk kan fortelle at det i lengre tid var et stort problem at ansatte i området tok seg til rette og brukte parkerings­plassene bak Schankebyg­get til langtidspa­rkering. Derfor måtte de for et par år siden skjerpe inn og foreta en strengere skilting.

Kommunen: – Kan klage

– De kan klage etter rimelighet­sprinsippe­t. Men da må det vaere svaert urimelig dersom man skal få gjennomsla­g. Når det gjelder det lovmessige, er det ikke noe å utsette på gebyrene, mener Larsen Sannes.

 ?? FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M ?? HER PARKERTE DE: Nikolai Sakshaug, Nora Solheim og Julie Victoria Wolden ble blakket og mener bøteleggin­gen er urimelig.
FOTO: PER ARNE RENNESTRAU­M HER PARKERTE DE: Nikolai Sakshaug, Nora Solheim og Julie Victoria Wolden ble blakket og mener bøteleggin­gen er urimelig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway