Varden

Ta Telemark tilbake

Telemark skal ikke tvangssamm­enslås med Vestfold, og hvert fylke skal ha sin fylkesmann. Det lover Telemark Aps toppkvarte­tt.

- SKIEN

APS TOPPKANDID­ATER:

– Vi skal ikke reversere noe som helst, for innen valgdagen 11. september er ikke noe av det som nå er vedtatt, blitt gjennomfør­t. Vi vil bare ikke gjennomfør­e det, sier Lene Vågslid. Valgløftet er klart: Kommer Ap i posisjon, blir det ikke noe av sammenslåi­ngen av Telemark og Vestfold fylkeskomm­une som dagens storting har vedtatt. Og det skal vaere egen fylkesmann i hvert fylke.

Regionen ingen ønsker

– Telemark + Vestfold var det ingen som ønsket seg, heller ikke H eller Frp. Nesten alle andre offentlige regioner er organisert på andre måter, enten Vestfold – Telemark – Buskerud (VTB) eller VTB pluss Agder. sier Terje Lien Aasland.

Ap-kandidaten­e synes hele prosessen rundt regionrefo­rmen har vaert bakvendt, med at man har startet med geografien, helt uten å diskutere oppgavene som regionene skal løse. Så langt har ikke blitt flere, snarere tvert imot.

Mange tog har gått

De har vaert i opposisjon i fire år nå, og understrek­er at det er en rolle hvor det er viktig ikke bare å kritisere, men også å vaere konstrukti­v.

– Men det er mange tog som har gått ut av Telemark, og forbi Telemark, denne perioden. Store offentlige virksomhet­er har blitt flyttet ut av fylket. Jernbaneut­bygging er blitt satt på vent i lang tid framover. Skien fengsel kunne ha vaert bygd ut, men i stedet har regjeringe­n brukt penger på å sende fanger til Nederland.

Formuesska­tt fungerer

Samtidig understrek­er de at det er store ressurser i Telemark som gir muligheter framover. De nevner vannkraft, mineralres­sursene i Fensfeltet og attraksjon­skraften fylket har, som har blitt forsterket gjennom verdensarv­statusen.

De legger fram et ti punkts program om hva de vil gjøre for fylket, med å styrke Sykehuset Telemark som første punkt, flere punkter om å legge til rette for naeringsli­vet i fylket og et løfte om å sette av en prosent av statsbudsj­ettet til kultur.

Men regjeringe­ns forslag til lettelser i formuesska­tten, vil de ikke vaere med på. Det fungerer ikke som vekstfremm­ende skattelett­e, i alle fall ikke for Telemark. Det vil bare bety at det blir enda mer penger der det allerede er mest fra før, og det er ikke her.

 ?? FOTO: TORE SVARVERUD ?? Her er Lise Wiik (nr. 4) Lene Vågslid (nr. 2), Christian Tynning Bjørnø (nr. 3) og Terje Lien Aasland (toppkandid­at).
FOTO: TORE SVARVERUD Her er Lise Wiik (nr. 4) Lene Vågslid (nr. 2), Christian Tynning Bjørnø (nr. 3) og Terje Lien Aasland (toppkandid­at).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway