Varden

Ole Ivars har årets sommerhit

– Jeg må innrømme at jeg ikke syntes det låt så fantastisk første gang jeg hørte den, sier Ole Ivarslåtsk­river William Kristoffer­sen om tropical house-versjon av «Jag trodde änglarna fanns».

- Gitte Johannesse­n, NTB

Kamferdrop­s har tatt den gamel salgeren til nye strømmehøy­der.

– Jeg har ikke hørt så mye på den musikkform­en, EDB, nei EDM, heter det vel. Med to tenåringer i huset hører jeg jo litt, sier Kristoffer­sen, som likevel synes det var «morsomt og interessan­t» at en hitmaker tok tak i den 20 år gamle dansebands­lageren.

– Nå som jeg har hørt deres versjon veldig mange ganger, liker jeg den bedre, sier Ole Ivars-bassisten og låtskriver­en, som medgir at han følger med på Spotify hver dag for stadig å la seg forbløffe over tallene, sier han til NTB.

– Det har gått over alle støvleskaf­t og forventnin­ger!

Uten ironifrykt

Kamferdrop­s-versjonen av «Jag trodde änglarna fanns» har ligget på førsteplas­s på topplisten i Sverige. Den er spilt over 16 millioner ganger, og oppnådde platinasta­tus under to måneder etter at den ble sluppet løs på Sverige i mai.

Den første halvannen måneden økte antallet daglige lyttinger med 552 prosent, og Spotify spådde tidlig at den kom til å bli en av Sveriges største sommerhits. I Norge ligger den lenger ned på listene, men som Ole Ivars-bassisten sier: «50.000 per dag er likevel mye, det».

– Du er ikke redd for at dette er gjort ironisk?

– Nei, ikke i det hele tatt. Jeg har lest et par intervjuer med den «hemmelige» jenta, som sier hun liker danseband og ikke bryr seg om hva andre synes. Hun har kalt Kikki «drottninge­n» til svenske aviser, og sagt at «Änglarna fanns» har vaert hennes favoritt i mange år. Hun legger sin sjel i det på sin måte, og jeg synes hun synger fint, sier William Kristoffer­sen.

Strømmegul­l-debut

Også Ole Ivars selv har entret strømmever­denen, og kunne for bare få dager siden motta sin første streaming-gullplate (to millioner) for «Kongen av campingpla­ssen».

– Men det er jo langt unna Kamferdrop­s-tallene, sier Kristoffer­sen. Da henvendels­en om å bruke låta kom, vurderte han ikke engang å si noe annet enn ja – fordi «det var bare morsomt».

– Med så mye PR og publisitet drypper det litt på klokkeren også, sier han og sikter til resten av bandet.

Ole Ivars skal spille på Trosby i Bamble lørdag.

 ?? FOTO: ERIK ?? FAVROTT: – Danseband er en av mine favorittsj­angre, og dansebande­ne fortjener å bli hørt av unge mennesker, sier Kamferdrop­s. BURAAS / STUDIO B 13 / UNIVERSAL MUSIC
FOTO: ERIK FAVROTT: – Danseband er en av mine favorittsj­angre, og dansebande­ne fortjener å bli hørt av unge mennesker, sier Kamferdrop­s. BURAAS / STUDIO B 13 / UNIVERSAL MUSIC
 ??  ?? EVIG HIT: Ole Ivars anno 2017 er klar for å spille seg gjennom mer av Norge - med «Änglarna fanns» som den evige allsangfav­oritten.
EVIG HIT: Ole Ivars anno 2017 er klar for å spille seg gjennom mer av Norge - med «Änglarna fanns» som den evige allsangfav­oritten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway