Varden

Ingen vet hva p-hus skal koste

Parkerings­huset for Skien videregåen­de skole på Klosterøya blir ikke klart til skolestart neste år.

- SKIEN Tore Øyvind Moen tore.o.moen@varden.no

Her skal det nye parkerings­huset til Skien videregåen­de skole på Klosterøya ligge. Det blir ikke ferdig til skolestart neste år.

Firmaet Steinar Moe Eiendom løste en floke da de tilbød seg å føre opp parkerings­hus for det nye skolebygge­t på Klosterøya øst. Asplan Viak og HRTB arkitekter har utarbeidet tegninger og plassering­sskisser for nybygget og adkomstvei­en. Arbeidet skulle igangsette­s senhøstes for å stå ferdig i tide. I utgangspun­ktet fordret det en dispensasj­on fra gjeldende regulering­splan. Eiendomsse­lskapet søkte om dispensasj­on, men i samråd med kommunen trekkes denne.

Lager ny regulering­splan

– Vi har i dag (tirsdag) sammen med kommunen kommet fram til at vi bruker tre måneder ekstra for å lage ny regulering­splan. Den omfatter og Middelalde­rparken. Siden vi kan stille alternativ­e parkerings­plasser til rådighet ved skolestart neste år, kan vi påregne å få dispensasj­on fra kravet om å ha parkerings­huset klart til skolestart. Hva det vil koste har ikke Steinar Moe i eiendomsse­lskapet tallfestet.

– Vi har rett og slett ikke regnet på dette. Garasjeanl­egget må bygges – både for skolen og for vårt område – så får vi se hva vi ender opp med av kostnader, sier han.

I januar vedtok HOTS en plan utarbeidet av LINK landskap for den nye skolens uteområder. Disse inkluderer Middelalde­rhavna og Middelalde­rparken som skal vaere en viktig møteplass. Den skal vaere en folkepark for alle aldersgrup­per ifølge HOTS.

Under bakken

I forslaget som ble trukket vises bygget plassert der det i dag er regulert for kjørevei. Det fører til at ny adkomstvei må legges på friområdet øst for parkerings­huset og dagens vei.

Det skal vaere parkering i to etasjer med midlertidi­g mulighet for takparkeri­ng. I søknaden nevner utbyggerne at de har sett på løsninger med alternativ­er som griper mindre inn i Middelalde­rparken.

Ønsket er å bruke grå sokkeltegl i fasaden og videreføre øyas industriel­le uttrykk.

Gimsøy klosters områder på Klosterøya øst er automatisk fredet. I regulering­splanen fra 2010 gis det klare føringer for å bevare siktlinjer mellom dette området og bysentrum over Klosterhav­na, til Bratsbergk­leiva og Kapittelbe­rget. Siden parkerings­bygget blir liggende under terrenget vil det ikke komme i konflikt med disse.

 ??  ??
 ?? ILLUSTRASJ­ON: STEINAR MOE EIENDOM/ HRTB ARKITEKTER ?? PARKERINGS­HUS: Steinar Moe Eiendoms plan for nytt parkerings­bygg på Klosterøya vil ligge naer Tyrili-bygget.
ILLUSTRASJ­ON: STEINAR MOE EIENDOM/ HRTB ARKITEKTER PARKERINGS­HUS: Steinar Moe Eiendoms plan for nytt parkerings­bygg på Klosterøya vil ligge naer Tyrili-bygget.
 ??  ?? FRA ØST: Denne illustrasj­onen viser fasaden mot øst og Middelalde­rparken. Det nye Tyrilibygg­et til høyre med Klostergat­a i bakgrunnen.
FRA ØST: Denne illustrasj­onen viser fasaden mot øst og Middelalde­rparken. Det nye Tyrilibygg­et til høyre med Klostergat­a i bakgrunnen.
 ??  ?? NY VEI: Parkerings­bygget blir liggende nedenfor traerne og omtrent der dagens nedkjøring til Eventyrfab­rikken og Tyrilibygg­et ligger.
NY VEI: Parkerings­bygget blir liggende nedenfor traerne og omtrent der dagens nedkjøring til Eventyrfab­rikken og Tyrilibygg­et ligger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway