Varden

Det bør vaere politikken, ikke debattform­en, som blir tema i valgkampen.

Tore Svarverud, kommentato­r

-

Frps 2.-kandidat i Telemark, Stine Margrethe Olsen, har brukt litt av sommerdage­ne til å skrive politiske innlegg på facebook, blant annet på sida til Bamble Arbeiderpa­rti. Det har irritert Tom Rune Olsen og andre som har ansvaret den sida såpass at de har slettet hennes innlegg, og blokkert henne for videre innlegg.

Det er ikke uvanlig at brukere av facebook og andre sosiale medier blokkerer innlegg og kommentato­rer de ikke liker på sine sider. Det kan vaere at de ikke er enige i innholdet, eller at de opplever det som står der som sjikaneren­de og støtende. Disse funksjonen­e er med hensikt gjort enkle å bruke for dem som «eier» den aktuelle sida.

Det er forståelig at partifolk som ser for seg facebook-sida som en tradisjone­ll valgkampbr­osjyre på nett, liker svaert dårlig at politiske motstander­e kommer inn og kommentere­r på sida. Olsen og Olsen var klart uenige om hva som var god oppførsel på nett, mens det straks kom kommentare­r på Vardens artikkel om at også Ap-folk gjerne kommentere­r på andre partiers sider. For to år siden kom Bård Hoksrud ruslende inn på et arrangemen­t med Ap-leder Jonas Gahr Støre på Borgehagen i Porsgrunn. Ikke alle synes det var OK. Er politiker-kommentare­r på andres sider egentlig samme sak?

Sosiale medier er kommet for å bli som politisk debattaren­a. Åpne profiler er et gode for debatten. Men kanskje bør partiene ta en prat, for å få avklart visse spilleregl­er. Det bør vaere politikken, ikke debattform­en, som blir tema i valgkampen.

 ?? Kommentato­r Tore Svarverud ??
Kommentato­r Tore Svarverud

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway